Predsednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Hrvatske Davor Šuker rekao je danas da njegova ekipa neće prepustiti loptu Španiji u predstojećoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. „Mi nismo Turska ili Češka. Nećemo pokloniti loptu Špancima, upravo suprotno. Kvalitetni smo, a prvo fudbalsko pravilo kaže da onaj ko drži loptu, ima moć na terenu. Očekujem otvorenu bitku za loptu. Posle toga će biti ključno iskoristiti prilike“, rekao je Šuker, prenela je agencija Hina. Hrvatska i Španija utorak u Bordou od 21 čas igraju poslednju utakmicu Grupe D na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. U drugoj utakmici u toj grupi u isto vreme u Lansu igraće Češka i Turska.

Španija je prva na tabeli s maksimalnih šest bodova, Hrvatska je druga sa četiri, a slede Češka s bodom i Turska koja je bez bodova.

Povezana vest:  Strongest šampion Bolivije

-Svako igra da bi pobedio. Španija je jedna od najboljih ekipa na planeti, voli da drži loptu u nogama, iskusna je. Kada čuješ imena reprezentativaca, jedno po jedno, uplašiš se. Oni su jedni od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva – izjavio je bivši napadač Sevilje i Real Madrida.

Šuker je ocenio da je Hrvatska jaka u veznom redu. „(Luka) Modrić je odigrao dve velike utakmice, pa se, za dobro čitave ekipe, nadam da će dobiti priznanje najkorisnijeg igrača prvenstva. Takodje, (Ivan) Rakitić igra na vrhunskom nivou. Imam veliko poverenje u naše vezne igrače i čitavu ekipu. Sada se nalazimo pred trećom utakmicom na turniru, treba ići korak po korak. Samo razmišljamo o ovih 90 minuta protiv Španije“, rekao je Šuker, koji je s Hrvatskom osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. Šuker je tada bio najbolji strelac Svetskog prvenstva. On je rekao da ne želi da uporedjuje sadašnju reprezentaciju sa onom od pre 18 godina. „Nije poželjno stavljati preveliki pritisak na igrače. Znamo da smo kvalitetni, ali to je potrebno dokazati na terenu. Igramo na odličnom stadionu, poznajemo se dobro, jer mnogo hrvatskih fudbalera igra u španskoj ligi, ulog je prvo mesto u grupi“, rekao je Šuker. Upitan o ubačenim bakljama na teren tokom utakmice protiv Češke prošlog petka, predsednik HNS-a rekao je da „ti huligani žele naneti štetu zemlji, a ne samo reprezentaciji“.

Povezana vest:  Ivan Jovanović: Bila bi mi čast da vodim Srbiju

-Nasilnici neće pobediti, fudbal se igra na terenu. Država će preduzeti mere i učiniti sve što je moguće kako bi se borila protiv njih. Moramo da pratimo put koji je utrla Engleska. Godinama plaćamo kazne koje su premašile 900.000 evra, a fudbalski smo tim. Samo se time bavimo, onim što je na terenu, posvećeni smo samo igri. Naš jedini cilj je da se koncentrišemo na teren i da postignemo nešto veliko za istoriju našeg fudbala – rekao je Šuker.

Povezana vest:  Venger: Novinari stalno izvrću moje reči