Fudbalska reprezentacija Turske pobedila je večeras u Lensu Češku s 2:0 u trećem kolu Grupe D i tako ostala u trci za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. Golove za Tursku postigli su Burak Jilmaz u 10. i Ozan Turfan u 65. minutu.

Turska je takmičenje u Grupi D završila na trećem mestu s tri boda, pa je tako ostala u konkurenciji da izbori plasman u osminu finala, a da li će u tome uspeti biće poznato posle sutrašnjih utakmica u grupama Grupama E i F. Češka je današnjim porazom eliminisana sa EP.

Povezana vest:  Janković odredio igrače za naredne prijateljske mečeve



Utakmica na stadionu Bolar-Delelis je od početka igrana u jakom ritmu, a Turska je već iz prve prave prilike stigla do prednosti.

Emre Mor prošao je po golaut liniji i poslao loptu na ivicu peterca, gde je Jilmaz sačekao i iz „drop-kika“ poslao u bliži gornji ugao Petra Čeha.

Češka je uspostavila ravnotežu u nastavku susreta, ali i pored nekoliko dobrih prilika nije uspela da dodje do izjednačenja. I na početku drugog poluvremena tim Pavela Vrbe je imao inicijativu, ali nije uspeo da savlada Volkana Babadžana.

Povezana vest:  Partizan efikasan i ubedljiv protv Rada

Kazna za pormašene prilike stigla je u 65. minutu. Mehmet Topal je iz prekida poslao loptu na peterac, a ona je stigla do Turfana koji je snažnim udarcem šalje u mrežu Petra Čeha za 2:0. Česi su pokušavali na sve načine da stignu do gola, ali ih je u tome sprečio golman Turske Babadžan.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Pobeda Zenita, Milan u osmini finala