Fudbalski reprezentativci Hrvatske Marko Pjaca i Marko Rog rekli su danas da je za njih utakmica protiv Španije na Evropskom prvenstvu bila utakmica karijere.

Fudbaleri Hrvatske pobedili su sinoć u Bordou selekciju Španije sa 2:1 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva i tako se sa prvog mesta plasirali u osminu finala.

Hrvatska je grupnu fazu takmičenja završila sa sedam bodova, dok je Španija druga sa bodom manje. Izabranici Ante Čačića će ime protivnika u osmini finala saznati kad se završe sve utakmice grupne faze, dok će se Španija u borbi za četvrtfinale boriti sa Italijom.

Povezana vest:  Mančester junajted odigrao nerešeno sa Svonsijem

Saigrači iz Dinama Marko Pjaca i Marko Rog bili su među pet novih lica koja je Ante Čačić uvrstio u sastav za meč protiv Španije.

-Iza nas je utakmica karijere – rekli su gotovo uglas dan posle pobede, prenosi Hina.

Pjaca je dodao da to nije bila samo utakmica karijere, već i takmičenje karijere.

-Prvi minuti na velikom takmičenju protiv velike Španije. Za mene je to bila posebna stvar – kazao je Pjaca.

Rog je otkrio kako ih nije poljuljalo loše otvaranje utakmice i rano vođstvo Španije.

Povezana vest:  Deset meseci nakon finala, novi duel Juventusa i Reala u LŠ

-Ne treba negativno razmišljati. Kada smo pohvatali konce igre pokazali smo zajedništvo i karakter. Nismo izgubili veru u sebe i to nam se vratilo – dodao je Rog.

Pjaca je dodao da nije bilo velikog slavlja nakon meča jer već za tri dana sledi novi izazov.

-Nije bilo velikog slavlja jer nova utakmica dolazi vrlo brzo. Koncentrisani smo na iduće izazove, ovde smo došli da napravimo veliki rezultat – kazao je Pjaca.

Na tvrdnju kako se Hrvatskoj „otvorio“ žreb, obojica su bila vrlo oprezna u prognozama.

Povezana vest:  Pelegrini: Edin Džeko ostaje u Sitiju

-Još nismo sigurni na koga idemo, ima dosta kombinacija. Žreb je povoljan, ali ovo je Evropsko prvenstvo i ovde nema laganih utakmica. Međutim, možemo reći da donji deo žreba deluje teže – rekao je Pjaca.

Rog se nije složio sa konstatancijom francuskih novinara da je Hrvatska iznenađenje turnira.

-Ne bih rekao da smo iznenađenje. Igramo dobar i kvalitetan fudbal, a igrači nam igraju u vrhunskim klubovima. Imamo sjajnu atmosferu i možemo daleko da doguramo – rekao je Rog.