Fudbaler Portugala Kristijano Ronaldo rekao je večeras da poštuje selekciju Hrvatske, ali je istakao da će se on i njegovi saigrači boriti za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

-Šanse u osmini finala su 50:50. Videli smo najvažnije detalje iz njihove utakmice sa Španijom. Ne događa se svaki dan da pobediš Španiju. Poštujemo Hrvatsku, ali znamo našu snagu, nećemo spustiti glavu, borićemo se za prolaz dalje – rekao je Ronaldo.

Povezana vest:  Ronaldo i Mesi predvode Zidanov idealan tim

Fudbalske reprezentacije Portugala i Mađarske igrale su danas nerešeno 3:3, u poslednjem kolu Grupe F na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Portugal se u osminu finala plasirao sa trećeg mesta u grupi i igraće protiv Hrvatske.

-Želeli smo da pobedimo Mađarsku, nismo uspeli, ali najvažnije je da smo se plasirali u osminu finala. Uspeli smo. Bila je ovo luda utakmica, sa puno napada, golova… Ja sam lično zadovoljan. Tri puta smo mislili da smo eliminisani, ali uspeli smo da se vratimo – rekao je Ronaldo koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice.

Povezana vest:  Švajcarska, Belgija i Grčka savršene, Ronaldo prvi strelac kvalifikacija

Kristijano Ronaldo je protiv Mađarske nastupio 17. put na evropskim prvenstvima i postao igrač sa najviše utakmica na kontinentalnom takmičenju. On je prestigao Edvina Van Der Sara i Lilijana Tirama.

Ronaldo je Mađarima dao dva gola i tako postao prvi fudbaler u istoriji koji je dao gol na četiri različita evropska prvenstva.