Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić rekao je večeras da je Portugal težak protivnik, ali je istakao da veruje u kvalitet svoje ekipe.

-U ovoj fazi takmičenja nema laganih protivnika, a mi smo dobili možda i najtežeg. Ali, bili smo i u najjačoj grupi pa smo je uspešno prošli i nema razloga da i u ovaj susret ne uđemo sa samopouzdanjem. Poštujemo Portugal, ali verujemo u kvalitet, zajedništvo i karakter koje smo do sada pokazali i radujemo se novom izazovu – rekao je Čačić, prenela je Hina.

Povezana vest:  3. kolo Lav zlatne lige, Favoriti se polako izdvajaju!

Sve do petog minuta sudijske nadoknade vremena u utakmici Island – Austrija, protivnik Hrvatskoj u osmini finala bio je Island. Međutim, tada je Aron Traustason je postigao gol za pobedu Islanda od 2:1 i gurnuo je svoju reprezentaciju na drugo mesto i na megdan Englezima, dok je Portugal pao na treće mesto, nakon što je odigrao 3:3 protiv Mađarske.

Povezana vest:  Atletiko Mineiro pobedio Gvangžu za treće mesto na SP

Hrvatska je protiv Portugala igrala tri puta i sva tri puta izgubila. Dva puta u prijateljskim utakmicama i na Evropskom prvenstvu 1996. godine (0:3), kad je Miroslav Blažević odmarao glavne igrače za četvrtfinalni dvoboj sa Nemcima.

Utakmica osmine finala Evropskog prvenstva između Hrvatske i Portugala igra se u subotu od 21.00 u Lensu. Pobednik te utakmice će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta Poljska – Švajcarska.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Kaka odradio prvi trening s reprezentacijom