Selektor fudbalske reprezentacije Slovačke Jan Kozak rekao je danas da očekuje potpuno drugačije izdanje Nemačke u predstojećoj utakmici osmine finala u odnosu na meč koje su te dve selekcije odigrale u pripremnom periodu.

Fudbaleri Slovačke su tokom priprema za Evropsko prvenstvo pobedili Nemačku sa 3:1 i sada će u osmini finala šampionata u Francuskoj ponovo imati priliku za to. Taj duel je na programu u nedelju od 18.00 u Lilu.

Povezana vest:  Parma bolja od Juventusa

-Biće više fokusirani sigurno… To su svetski prvaci, grupu su prošli bez primljenog gola i to sve govori. Imali su grupu pod kontrolom. Oni znaju da igraju velike turnire i svesni su da EURO za njih tek počinje od utakmice sa nama – rekao je Kozak.

Slovačka se u osminu finala plasirala kao trećeplasirana ekipa iz Grupe B, dok je Nemačka zauzela prvo mesto u Grupi C sa sedam bodova.

Povezana vest:  Šaćiri od leta u Bajernu

Nemačka je jedan od favorita za osvajanje titule šampiona Evrope, a toga je svestan i selektor Slovačke.

-To je iskusan tim, koji pre svega čine igrači iz Bundeslige, jedne od najboljih liga na svetu. Imaju i igrače iz Real Madrida, Arsenala, Mančester junajteda… Dakle, znamo protiv koga igramo. Igramo protiv vrhunskog tima – dodao je Kozak.

Povezana vest:  Terzić: Kokeza je sujetan, ne može da podnese uspehe Crvene zvezde