Novi fudbaler Crvene zvezde Andrija Luković rekao je danas da je mnogo napredovao u inostranstvu i da mu se ostvario san povratkom medju crveno-bele.

-Zahvalan sam ljudima u klubu na ukazanom poverenju i što su mi omogućili da budem deo velikog kluba kakva je Crvena zvezda. Spreman sam da se na treninzima i u prijateljskim utakmicama nametnem treneru i izborim mesto u timu. Srećan sam što sam se vratio u Zvezdu – rekao je Luković na predstavljanju na stadionu „Rajko Mitić“.

Luković je potpisao trogodišnji ugovor sa Zvezdom i nosiće dres sa brojem 31.

Povezana vest:  Ljajićev menadžer podnosi tužbu protiv Rosija

-Iz Zvezde sam otišao sa 12 godina, ali sam ceo život sanjao da obučem taj dres. Ovo je ostvarenje sna, jedva čekam utakmice. Igram na svim pozicijama u veznom redu, najbolje se osećam iza napadača, ali mogu baš sve u veznom redu da igram – naveo je on.

Luković je karijeru počeo u Zvezdi, igrao je za Rad, a 2014. godine potpisao je ugovor sa PSV-om, ali nije debitovao za prvi tim.

-U Holandiji sam bio dve godine, a pre odlaska mnogi igrači su mi pričali da ako želiš da igraš u inostranstvu, moraš da budeš 20 do 30 odsto bolji od njihovih igrača i to je zaista tako. Mnogo sam napredovao, nisam imao sreću da debitujem za prvi tim, ali sigurno sam napredovao i to ćete moći da vidite kroz utakmice – rekao je on.

Povezana vest:  Biser dečiji fudbalski kamp na Baby Exit-u

Luković je naveo da je juče trenirao sa novim saigračima i da još nije razgovarao sa trenerom Miodragom Božovićem na kojoj poziciji će igrati. On je rekao da uoči dolaska nije razmišljao u kojem takmičenju će Zvezda igrati.

-Znam da je primaran cilj plasman u Ligu šampiona i dupla kruna. Voleo bih da dam doprinos svemu tome, a kada sam dolazio nisam prvo gledao u kom takmičenju ćemo igrati naredne sezone. Svestan sam kakvu težinu ima ovaj dres i šta Crvena zvezda predstavlja – rekao je Luković.

Povezana vest:  Đukić: Vrhunska sezona završena osvajanjem Kupa

Sportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević rekao je da će biti i odlazaka iz kluba, ali da „još čekamo“.