Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je danas da je Hrvatska kvalitetna reprezentacija, ali da očekuje pobedu i četvrtfinale Evropskog prvenstva.

-Imamo svoj cilj, a to je da pobedimo Hrvatsku, naravno. Protivnik ima ogroman kvalitet, baš kao i mi. Očekujem odličnu utakmicu i siguran sam da možemo da pobedimo – rekao je Santoš na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Hodžson ne vodi Ferdinanda na EP?

Portugal i Hrvatska će se u subotu sastati u osmini finala kontinentalnog šampionata u Francuskoj.

Santoš je naveo da očekuje potpuno drugačiju utakmicu od prethodne tri u grupnoj fazi takmičenja i da je njegova ekipa spremna na to.

Prema njegovim rečima, prednost Hrvatske je to što je imala više vremena za odmor.

-Voleo bih da smo imali isto vremena, ali tako je kako je. Nema smisla plakati nad prosutim mlekom. Moj posao i posao mog štaba je da vidimo koliko su igrači fizički spremni – kazao je Santoš.

Povezana vest:  Morinjo: Nismo zaslužili da izgubimo

Reprezentativac Portugala Žoao Mario rekao je da njegova ekipa zna šta treba da uradi kako bi se plasirala u četvrtfinale.

-Tačno znamo šta treba da uradimo. Videćete jak Portugal, pun samopouzdanja. Daćemo navijačima razloga da se raduju. Poštujemo protivnika koji je odigrao odlično u grupnoj fazi, ali sada je drugačije – rekao je Mario.

Povezana vest:  MUP: Privedeno 107 navijača, uglavnom partizanovci

Utakmica će se igrati sutra od 21.00 u Lensu.