Fudbaleri Hrvatske bili su tužni i razočarani posle poraza od Portugala i eliminacije sa Evropskog prvenstva.

Oni su duže od sat vremena plakali u svlačionici, a deo njih nije mogao da izađe pred novinare, prenosi danas Hina.

-Tužni smo i razočarani. Zaslužili smo više, jer smo bili bolja ekipa. Imali smo inicijativu i više prilika, a oni su zabili gol iz jedne sretne kontre. Teško mi je nešto kazati nakon ovakvog poraza. Nismo zaslužili ispasti na ovakav način – kazao je Luka Modrić.

Povezana vest:  Terzić: Ne dotiču me odluke Karadžićevih organa

Jedan deo hrvatske fudbalske javnosti ocenio je da su „vatreni“ porazom od Portugala 0:1 u produžetku propustili najbolju šansu generacije.

-Teško je sada kazati da je ovo poslednja prilika ove generacije. Biće još prilika. Moramo se okrenuti budućnosti, vrlo brzo nas čekaju nove kvalifikacije – rekao je Modrić.

Ivan Rakitić ocenio je da ni Portugalcima nije jasno kako su prošli dalje.

Povezana vest:  Maradona ostaje u Dubaiju kao gradski ambasador sporta

-Nikada nisam vidio toliko tuge i suza. Bolja ekipa ide kući. Ni Portugalcima nije jasno kako su prošli dalje. Pokazali smo da smo među najboljim ekipama – rekao je Rakitić.

Vedran Ćorluka je kazao da Portugal nije bolja ekipa od Češke i Turske.

-Teško nam je, svi smo tužni. Nismo zaslužili ovakav kraj. Moramo se, međutim, nositi s tom činjenicom. Propustili smo veliku priliku. Najviše me boli što smo ispali od ekipe koja nije bolja od nas. Portugalci nisu bolji ni od Turske ni od Češke – rekao je Ćorluka.

Povezana vest:  Zidan navija za Pari Sen Žermen protiv Barselone

Najbolje šanse za Hrvatsku propustio je Domagoj Vida.

-Kao da me netko urekao. Milimetri su me delili, no nije išlo. Svi smo utučeni, svlačionica je puna suza. Hvala navijačima što su nas pratili – rekao je Vida.