Fudbalska reprezentacija Belgije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je večeras ubedljivo sa 4:0 pobedila Mađarsku. Strelci u Tuluzu bili su Tobi Aldervajreld u 10, Miči Bačuaji u 78, Eden Azar u 80. i Janik Fereira Karasko u 91. minutu. Belgija će u četvrtfinalu igrati protiv Velsa, 1. jula u Lilu.

Aldervejreld je prednost Belgiji doneo već u 10. minutu, kada je posle slobodnog udarca Edena Azara loše intervenisala mađarska odbrana, pa je štoper Belgije ostao slobodan i glavom savladao Gabora Kiraljija.

Povezana vest:  Mesi na spisku za utakmicu protiv Japana

Belgija je imala više odličnih prilika da stekne i ubedljiviju prednost, ali je Kiralji bio posebno raspoložen.

Golman Mađarske je u 35. minutu odlično odbranio šut Kevina De Brujnea iz slobodnog udarca. Posle njegove intervencije, lopta je pogodila prečku.

Mađarska nije imala mnogo prilika, ali je pred poluvreme imala nekoliko šansi da izjednači. Golman Belgije Tibo Kurtoa je loše zahvatio povratnu loptu, ali je ona prošla pored stative, a potom je i Gerge Lovrenčič pogodio prečku.

Povezana vest:  Anelka ne igra protiv Fulama zbog problema sa leđima

Belgija je ozbiljno pretila i na početku drugog poluvremena, kada je Azar prošao i šutirao, ali se opet istakao Kiralji.

Nakon više dobrih, ali neiskorišćenih šansi, Belgija je povećala prednost u 78. minutu, preko napadača Bačuajija, koji je dva minuta pre toga ušao u igru umesto Romelua Lukakua.

De Brujne je centrirao iz slbodonog udarca, lopta je izbijena do Azara, koji je prošao po levoj strani i ubacio loptu u peterac, gde je napadač Olimpika iz Marseja bio neometan i Kiralji nije imao šanse.

Povezana vest:  Nejmar oduševljen svojim prvim golom u Barseloni

Azar je odličnu igru potvrdio dva minuta kasnije, kada je posle kontranapada prošao nekoliko protivničkih igrača i sa 16 metara lepim udarcem savladao Kiraljija.

Mađarska je imala nekoliko neuspešnih šansi da ublaži poraz, nije ih iskoristila, pa je Karasko golom u nadoknadi vremena doneo Belgiji ubedljivu pobedu.