Fudbaler Barselone Lionel Mesi je, nakon poraza Argentine u finalu Kopa Amerika od Čilea, najavio da se povlači iz reprezentacije. Čile je osvojio Kopa Amerika Sentenerio, pošto je rano jutros pobedio Argentinu posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca.

Posle penala je bilo 4:2 za Čile, a jedan od tragičara bio je i Mesi koji je sa bele tačke promašio čitav gol.

-Reprezentativna karijera za mene je završina – rekao je Mesi posle utakmice.

Povezana vest:  Raul i Guti napuštaju Real Madrid

Mesi je na Kopa Amerika, održanom u SAD, postao najbolji strelac svoje reprezentacije sa 55 postignutih golova na 113 utakmica za „gaučose“. Medjutim, nije uspeo da sa nacionalnom selekcijom osvoji neki veliki trofej.

-Pokušavao sam, trudio se, trofej sa reprezentacijom je bio nešto što sam najviše želeo. Nisam ga osvojio, tako da mislim da je gotovo. To je to, već sam dovoljno pokušavao, igrao sam četiri finala… Mene boli više nego bilo koga to što nisam postao šampion sa Argentinom. Nije sudjeno i nažalost odlazim iz reprezentacije bez trofeja – rekao je Mesi.

Mesi i Argentina su prethodno 2007. godine izgubili finale Kopa Amerika od Brazila, potom od Nemačke u finalu Svetskog prvenstva 2014, pa onda prošle godine od Čilea finale šampionata Južne Amerike.

Povezana vest:  Benitez sve bliže odlasku iz Intera

Petostruki najbolji igrač sveta je rano jutros imao priliku da konačno osvoji trofej s nacionalnom selekcijom, ali nije uspeo.

-Povrh svega promašio sam penal. Mislim da je ovako najbolje za sve. Pre svega za mene, a onda i sve ostale – naveo je Mesi.

Mesi, koji je u petak napunio 29 godina, trijumfovao je sa Argentinom na Olimpijskim igrama u Pekingu, a Barselonu je vodio do četiri titule u Ligi šampiona i osam trofeja u Primeri.

Povezana vest:  Marsej će tužiti De Jonga jer je polomio nogu Hatemu Ben Arfi