england-footballSP JAR ENGLESKA – ALŽIR

Engleska sutra u Kejptaunu protiv Alžira

 

U drugoj utakmici drugog kola C grupe fudbalskog šampionata sveta u Južnoj Africi sutra se u Kejtpaunu sastaju reprezentacije Engleske i Alžira, ekipe koje su u prvom kolu razočarale svoje navijače.

Engleska je usled kardinalne greške golmana Roberta Grina ispustila pobedu protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država, a da se na jugu Afrike ne bi još jednom ponovila stara priča o favoritu koji učešće na Mundijalu završi uvek prerano, izabranici Fabija Kapela moraće da pobede ekipu Alžira.

Kao naciji kojoj je tradicija uvek na prvom mestu, Engleze može da ohrabri podatak prema kojem nikada u istoriji svetskih prvenstava njihov državni tim nije izgubio od afričke selekcije.

Povezana vest:  Anćeloti: Kritike za Bekama su nenormalne i nepravedne

Drugi podatak koji ide u prilog „Gordom Albionu“ je statistički – Afikanci na svom kontinentu za sada igraju veoma loše i na sedam utakmica osvojili su pet bodova i postigli samo dva pogotka.

Nakon povreda Dejvida Bekama i Rija Ferdinanda, koji se nisu ni našli na Kapelovom spisku, Englezi su nakon duela sa SAD ostali i bez Ledlija Kinga koji zbog povrede neće igrati do kraja Mundijala.

Napadač Piter Krauč, koji je protiv Amerikanaca dobio šansu u drugom poluvremenu, istakao je da je Kapelo nakon prve utakmice održao sastanak sa igračima i preneo im da moraju da veruju u sebe i okrenu narednim mečevima.

Povezana vest:  Đenova dovela Pinilju iz Kaljarija

-Igraćemo bolje protiv Alžira, a na toj utakmici smo apsolutni favorite – tvrdi Krauč.

„Pustinjske lisice“ su u prvom kolu protiv Slovenije razočarale. Golman Fauzi Čauši napravio je grubu grešku prilikom gola Roberta Korena, a nekoliko minuta pre toga Abdelkadir Gezal je dobio crveni karton.

Selektor Rabah Sadane slaže se sa prognozama prema kojima je Engleska apsolutni favorit u sutrašnjem duelu.

Povezana vest:  Fudbaleri Torpeda odbili da treniraju

-Biće to za nas težak meč. Smatram da sutra nemamo šta da izgubimo i da je upravo u tome naša mala šansa za eventualni tirjumf – ne baš optimistično poručio je Sadane.

Utakmica Engleska – Alžir igra se sutra od 20.30 časova na stadionu „Grin Point“ u Kejptaunu, a sudiće Ravshan Irmatov (Uzbekistan) kome će pomagati zemljak Rafael Iljašov i Bahadir Koćkarov (Kirgistan).

Verovatni sastavi:

Engleska: Grin, Džonson, Karager, Teri, Ešli Kol, Lenon, Džerard, Lampard, Beri, Heski, Runi.

Alžir: Čauši, Bughera, Hališ, Jahija, Belhađ, Matmur, Jebda, Lasen, Zijani, Kadir, Đebur.