STEFAN_APIJA_GANA_KAPITENSP JUŽNA AFRIKA

Apija veruje u plasman Gane u osminu finala

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Gane Stefan Apija ocenio je danas da njegov tim ima velike šanse da se plasira u osminu finala na Svetskom prvenstvu.

Gana je u prvom kolu Grupe D pobedila Srbiju sa 1:0, a u subotu će od 16 sati u Rustenburgu igrati protiv Australije. Gana i Nemačka u toj grupi imaju po tri boda, dok su Srbija i Australija bez bodova.

-Imamo vrlo dobre šanse. U dobroj smo situaciji i svi smo zbog toga uzbuđeni. Poštujemo Australiju, oni imaju dobar tim, iako su na onakav način izgubili od Nemačke (0:4). Protiv njih idemo na pobedu, daćemo sve od sebe – rekao je Apija.

Povezana vest:  Mažić sudi utakmicu Reala i Sevilje u Superkupu Evrope

Selektor Gane Milovan Rajevac rekao je da da njegova ekipa mora da bude koncentrisana protiv Australije.

-Ništa nije sigurno do sudijinog poslednjeg zvižduka. Moramo da budemo koncentrisani i damo sve od sebe u predstojećem meču. Australija je dobra ekipa i utakmica protiv Nemačke nije prava slika njihove snage. Oni mogu mnogo bolje i očekujem da će igrati bolje – rekao je Rajevac.

Povezana vest:  Lalatović: Ne mogu da utičem na krađu

U timu Australije neće biti najveće zvezde ekipe Tima Kejhila, koji je suspendovan na jednu utakmicu zbog isključenja protiv Nemačke, ali Rajevac veruje da Australija i pored toga ima jak tim.

-Kejhil je odličan igrač, ali oni imaju i Džošuu Kenedija, koji nije igrao u prvoj utakmici, Marka Brešana i Harija Kjuela, ako se oporavi od povrede. Siguran sam da će igrati sa najboljim timom – rekao je on.

Povezana vest:  Mesi i dalje najskuplji na svetu

Na prošlom Svetskom prvenstvu u Nemačkoj Gana je igrala u osmini finala.

Ekipa je cele nedelje trenirala kompletna, a fudbaler Intera Sali Muntari mogao bi da bude u timu protiv Australije. On se oporavlja od povrede, a utakmicu protiv Srbije gledao je sa rezervne klupe.