harry redknappHari Redknap: Brazil je precenjen, Engleska je favorit!

 

Trener Portsmuta Hari Redknap i dalje misli da Engleska već dugo nije imala veću šansu da osvoji titulu svetskih prvaka.

-Nikad nećemo imati više šanse da osvojimo Svetsko prvenstvo nego što imamo ovaj put. Imamo dobre igrače, ovo je naše vreme, ovo je naša prilika – izjavio je Redknap. – Sećam se 1970. Videli smo fudbal Brazilaca u njihovoj prvoj utakmici i pomislili: ‘O, moj Bože’! Nikad pre nismo videli takav fudbal. Bilo je to neverovatno. Engleska je tada imala sjajnu ekipu, uostalom bili su branioci titule. Nemci su takođe bili jaki. Kad pogledate ovo Svetsko prvenstvo, pitate se ko uopšte igra dobar fudbal.

Povezana vest:  Babić: Ovo je trofej za Boškova

Prvi strateg Portsmuta je nastavio izlaganje.

-Precenjujemo Brazil. Mislimo da su Brazilci fantastični. Nisu. Njihovi glavni igrači nisu prošli u Premijerligi. Elano nije mogao u Mančester Sitiju, kao niti Robinjo. Žilberto Silva je bio odličan u Arsenalu, ali Arsen Venger je osetio da pada u formi. U kadru je i Žilberto, levi bek koji je u Totenhemu uspeo da skupi dva nastupa. Ponekad smo skloni precenjivati Brazilce. Mislim da imamo dobar tim, kao i bilo koja druga ekipa favorit i mislim da imamo velikih izgleda otići do kraja – konstatovao je Redknap.

Povezana vest:  Vlasnik Nojčatela otpustio trenera Kaparosa