xabi-alonso_spanijaSP JUŽNA AFRIKA

Ćabi Alonso: Ne smemo menjati naš stil!

 

Španske fudbalere su mnogi bili spremni proglasiti možda i prvim favoritom na aktualnom Svetskom prvenstvu, na jugu Afrike.

Start evropskih prvaka nije bio impresivan. U 1. kolu Grupe H pobedila ih je Švajcarska 1-0, iako je Španija imala prevlast na terenu, prednjačila je u šansama, ali ih i promašivala.

Povezana vest:  Strazbur odustao od učešća u organizaciji EP 2016.

Određeni delovi utakmice su ponovno bili “lepi za oko” kada je Španija u pitanju, ali konkretnosti je definitivno nedostajalo.

-Mislim da ne smemo menjati naš stil igre kako bi došli do rezultata. Mi smo Španija, ekipa koja je navikla gledaoce na određeni fudbal. Tehnički smo odlični, sitni vez, te brza i brojna dodavanja su naš imidž. I ne samo to, drugačije ni ne znamo da igramo – rekao je Ćabi Alonso koji je u duelu protiv Švajcarske topovski uzdrmao prečku.

Povezana vest:  Fudbaleri Palmeirasa na treninge dolaze sa obezbeđenjem

-Ne bi smeli da sudimo po jednoj utakmici. Porazi su sastavni deo sporta i trebamo prihvatiti poraz kao nešto normalno. Imam utisak da bi tek sad grdno pogrešili kada bi menjali naš stil igre. Nastavljamo dalje sa nadom da će biti bolje u nastavku prvenstva.