Fudbaleri Vojvodine plasirali su se danas u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa pošto su i u revanšu kao gosti pobedili Konas Ki iz Velsa.

Posle 1:0 prošle nedelje u Novom Sadu, Vojvodina je u Rilu pobedila sa 2:1. Strelci za srpski klub bio je kapiten Dejan Meleg u osmom i 49. minutu iz penala, dok je gol za domaćina u 68. dao Majkl Vajld.

Povezana vest:  Berluskoni: Želeo sam da prodam Balotelija pre SP

Protivnik Vojvodini biće pobednik duela izmedju irskog Sent Patriksa i Dinamo Minska iz Belorusije.

Fudbaleri velškog tima čuvali su rezultat tokom svih 90 minuta prve utakmice i bili su zadovoljni minimalnim porazom, ali su kao domaćini ipak počeli ofanzivnije, što ih je koštalo već na početku.

Meleg je u osmom minutu iznenadio Džona Danbija kada je iz slobodnog udarca sa leve ivice kaznenog prostora direktno šutirao i prebacio golmana Konas Kija.

Povezana vest:  Klop: Želeli smo da izvučemo Mančester junajted

Iako je bilo prilika u prvom poluvremena, rezultat je na pauzi bio 1:0, a Vojvodina je postigla novi pogodak već na početku drugog.

Odbrambeni igrač domaćeg tima Džordž Horan oborio je Aleksandra Paločevića u svom šesnaestercu, a Meleg je bio siguran iz penala.

Konas Ki je u 65. minutu iskoristio nepažnju odbrane Vojvodine i preko Vajlda smanjio rezultat, ali do kraja nije uspeo da uradi išta više, pa je srpski klub bez većih problema prošao u narednu rundu.

Povezana vest:  Vest Hem pobedio Čelsi