Fudbaleri Čukaričkog eliminisani su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su večeras na svom stadionu igrali 1:1 sa Videotonom, koji je prošao ukupnim rezultatom 3:1.

Čukarički je vodio u revanšu golom Ismaila Fofane u 13. minutu, a u 76. je izjednačio Kristijan Gereši.

Videoton će u narednoj rundi igrati protiv danskog Midtjilanda.

Fudbaleri Čukaričkog ofanzivno su počeli utakmicu pred oko 2.000 gledalaca na Banovom brdu, u uvodnim minutima imali su terensku inicijativu, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Videotona.

Prvi udarac ekipa Milana Lešnjaka ka golu rivala uputila je u šestom minutu, ali je šut Marka Docicića odbranio golman gostiju Adam Kovačik.

Domaćin je do prednosti stigao u 13. minutu. Igor Matić prošao je po desnoj strani, te je loptom u prazan prostor proigrao Fofanu, koji se oslobodio svog čuvara i udarcem sa oko 10 metara desno iskosa savladao Kovačika.

Povezana vest:  Malaga pobedila Granadu

Usledio je nešto mirniji period utakmice, da bi u 23. minutu posle kontranapada Čukarički umalo uvećao prednost i došao do izjednačenja u ukupnom rezultatu. Alen Mašović prihvatio je loptu na oko 35 metara od gola rivala, pa je posle okreta spoljnim delom stopala na levom boku proigrao usamljenog Stefana Živkovića, koji je utrčao u kazneni prostor i šutirao, ali neprecizno.

Videoton je sredinom prvog poluvremena uspostavio ravnotežu, da bi u 30. minutu David Barči posle jedne dubinske lopte po prvi put na utakmici priprečio Nemanji Stevanoviću, ali je golman Čukaričkog bio dobro postavljen, pa je loptu izbacio u korner.

Gosti iz Mađarske su sedam minuta kasnije imali sličnu situaciju pred golom, ali ovaj put je Kristijan Gereši s oko 10 metara desno iskosa pogodio spoljni deo mreće gola Čukaričkog.

Povezana vest:  Stiv MekKlaren: U karijeri nikad nisam doživeo ništa slično

Do poluvremena na obe strane nije bilo ozbiljnijih prilika.

Domaćin je i drugo poluvreme počeo ofanzivno, a prvu priliku stvorili su u 48. minutu, ali je udarac Alena Mašovića s leve strane iskosa završio u rukama Kovačika.

Videoton je umalo posle greške Ehana Mašovića u 50. minutu stigao do izjednačenja, ali Geresijev pokušaj iz mrtvog ugla završio je malo preko gola Nemanje Stevanovića.

Imao je Čukarički inicijativu gotovo celo drugo poluvreme, ali i pored toga nisu uspeli da dođu do gol prilike, iako je bilo nekoliko pokušaja Fofane i Mašovića.

Gosti su u 64. minutu posle sjajne akcije propustili najbolju šansu na utakmici do tada. Adam Bodi i David Barci su „duplim pasom“ nadigrali odbranu Čukaričkog, a u situaciji jedan na jedan Stevanović je zaustavio udarac Barcija.

Povezana vest:  Manćini odbio pet ponuda za Balotelija

Videoton je do izjednačenja stigao u 76. minutu posle kontranapada, a Patkai Mate je s levog boka proigrao usamljenog Geresija koji je potom laganim udarcem savladao Stevanovića.

Ubrzo nakon izjednačujućeg pogotka Videotona došlo je do sukoba između igrača oba tima na sredini terena, a sve je na kraju rezultiralo crvenim kartonom za trenera Čukaričkog Milana Lešnjaka, koji je prvi dotrčao da razdvoji dve „zaraćene“ strane, ali su sudije procenile da je bio nešto žustriji u tome.

Oba tima su do kraja susreta imale nekoliko dobrih prilika, a najbolju je propustio Nemanja Radonjić koji je pogodio prečku posle loba s oko 18 metara desno iskosa u sudijskoj nadoknadi vremena.