radomir_antic_naterenuAntić se uverio u kvalitet Australije

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić rekao je da se danas uverio da tim Australije, narednog protivnika na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, čine veliki takmičari.

-Samo su potrvdili ono što smo i ranije znali o njima: da su veliki takmičari – rekao je Antić novinarima pošto je uživo gledao utakmicu Australije i Gane u Rustenburgu.

Povezana vest:  Nejmar: Strahovao sam za svoju bezbednost zbog grubosti

-Počeli su veoma agresivno, ali su morali da promene način igre posle isključenja Harija Kjuela. Uspeli su da uprkos igraču manje održe ravnotežu i mogli su i do sva tri boda – kazao je Antić.

Utakmica je završena sa 1:1. Australija je povela golom Breta Holmana u 11. minutu da bi Gana izjednačila u 25. preko Asamoe Gijana iz penala, dosuđenog pošto je Heri Kjuel rukom zaustavio jednu loptu na gol liniji. Napadač „kengura“ je zato isključen.

Povezana vest:  Vujaklija: Nadam se da ćemo dogurati što dalje u Evropi

Srbija će sa Australijom igrati 23. juna u Nelspruitu i moraće tada da pobedi kako bi sigurno izborila plasman u osminu finala Mundijala u Južnoj Africi. U teoriji, mesto među 16 najboljih ekipa sveta mogao bi da joj donese i nerešen rezultat.

-Ni do sada se nisam bavio kalkulacijama, pa neću ni sada. Dobro je što zavisimo od nas, a ne od drugih – rekao je Antić.

Povezana vest:  Real želi Vidića za 35 miliona