srbija_reprezentacija_crveni_dresoviSP JUŽNA AFRIKA

Razigravanje u Grupi D, Gana prva, Orlovi i sa remijem dalje!

 

Što može jednostvano kada može i komplikovano. Ipak, posle teškog poraza Srbije od strane nacionalnog tima Gane u zemlji je zavladala loša klima. Svi su već otpisali Orlove na SP, na debiju naše zemlje na Mundijalima, izuzimajući Montevideo i SP 1930, kada je smo nastupali kao Kraljevina SHS ali su igrali samo fudbaleri iz Srbije – Beograda.

 

Da Gana nije slučajno došla na SP prikazali su i remijem protiv Australije koja je igrala sa 10 igrača (1:1). Reprezentativci Gane propustili su priliku da sa dve pobede obezbede plasman u drugi krug takmičenja. Posle nerešenog meča Gana se nalazi na čelu tabele Grupe D sa četiri boda. Nemačka je druga sa tri boda (gol razlika +3 – 4:1) a Orlovi isto imaju tri boda ali je odnos primljenih i postignutih golova u egalu – 1:1.

Povezana vest:  Remi Čukaričkog i Voždovca, pobeda Metalca

Ekipi Radomira Antića za plasman u narednu rundu takmičenja – osminu finala dovoljan je remi sa Australijom ali u slučaju da Gana savlada Nemačku, što je, naravno, malo verovatno da će se desiti da Panceri tako podbace.

Ako se tako nešto dogodi onda bi Gana bila prva sa sedam bodova, dok bi Srbija bila druga sa četiri boda. Čak i u slučaju pobede Nemačke nad Ganom, Srbija bi u drugi krug mogla uz pobedu Nemaca sa više od dva gola razlike ili sopstveni remi sa više od dva postignuta gola (2:2, 3:3 itd.), s obzirom da bi u tom slučaju Orlovi imali isti broj bodova kao i Gana (četiri), ali bi mogli da zbog većeg broja postignutih pogodaka prođu u drugi krug.

Povezana vest:  Markizio srušio Milan i vratio Juventus na vrh

U slučaju remija između Nemačke i Gane i pobede Srbije nad Australijom, Orlovi bi u osminu finala išli sa prvog mesta pošto bi imali šest bodova, Gana pet, a Nemačka četiri. U koliko Nemačka pobedi Ganu, Srbija može da bude prva u grupi samo u slučaju ubedljive pobede nad Australijom od, minimum 4:0, koliki je bio i rezultat na susretu Nemačka – Australija.

Ipak, posle teškog poraza Australije od Nemačke i nerešenog rezultata sa Ganom ekipi iz Australije se ne piše dobro. Naime, kao i uvek kada nešto krene nizbrdo onda sve loše fubkcioniše pa i kod Kengura je isto tako. Već je bilo informacija iz tabora Australije da je bilo svađi i nevoze što je normalno. Ipak, Srbiji je potrebna pobeda da bi bili sigurni da su se kvalifikovali dalje a od nacionalnog tima Orlova netreba ništa manje očekivati.

Povezana vest:  Ren odneo sva tri boda iz Pariza

Svaki poraz naše selekcije u duelu sa Australijom značio bi i kraj takmičenja za „orlove“. Sigurno je da će sve biti poznato 23. juna oko 22,15 sati (meč počinje u 20,30).

 

GRUPA D

13. jun 16:00   Srbija – Gana               0:1       (0:0)

13. jun 20:30   Nemačka – Australija  4:0       (2:0)

18. jun 13:30   Nemačka – Srbija        0:1       (0:1)

19. jun 16:00   Gana – Australija         1:1       (1:1)

23. jun 20:30   Gana – Nemačka         -:-         (-:-)

23. jun 20:30   Australija – Srbija        -:-         (-:-)

GANA               2          1          1          0          2:1       4

NEMAČKA       2          1          0          1          4:1       3

SRBIJA             2          1          0          1          1:1       3

AUSTRALIJA     2          0          1          1          1:5       1