vejn_runi_nervozanSP JUŽNA AFRIKA

Runijev novi rekord – 540 minuta bez pogotka!

 

Prošlo je sitnih 540 minuta (sedam utakmica) u igri Engleske na svetskim prvenstvima bez pogotka odličnog Vejna Runija. Zbog takve statistike, sigurno trpi igra Engleske na Mundijalima.

Toekom četiri utakmice, koliko je Engleska igrala na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, dok nije došlo ispadanja od Portugalije na jedanaesterce (bilo 0:0), Runi nije postigao pogodak, kao ni u prve dve utakmice na SP u Južnoj Africi.

Povezana vest:  FIFA sumnja u navode o korupciji na Mundijalu

Strućnjaci su njegovu slabu igre objašnjavali umorom od klupske sezone, kao i nizom povreda koje je Runi imao. Ipak, selektor Fabio Kapelo ne misli tako:

-Runi je maksimalno spreman za igru. Fizički je na visokom nivou i to nije razlog njegovih loših igara. Inače, stvarno igra neprepoznatljivo i ne sećam se kada sam sa njegove strane video toliko izgubljenih duela i krivo dodatih lopti – rekao je Kapello i još dodao:

Povezana vest:  Božović: Sada je najvažniji Metalac

-Njegov problem je trenutno samo onaj u njegovoj glavi. On je fantastičan igrač, stalna opasnost za protivničke igrače ali mora da reši situaciju sa svojom glavom što pre.

Inače, Runi je u poslednjem meču na SP, protiv Alžira kada je bilo 0:0 delovao je toliko nervozno da se uneo u kameru i “zahvalio” navijačima na podršci, što je, noramlno iznerviralo, kako navijače na Ostrvu tako i najvernije navijače koji su doputovali u Južnu Afriku da prate Englesku u “pohodu na trofej”!

Povezana vest:  Trener Partizana: Fokusirani smo na rad, treninge i utakmice