milan_jovanovic_nemacka_srbijaSP JUŽNA AFRIKA

Jovanović ne zna kako će slaviti buduće golove

 

Kada je Milan Jovanović protiv Nemačke postigao do sada jedini gol za Srbiju na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoj Africi, izašao je sa terena i skočio u kanal ispred tribina, a novinarima u Johanesburgu nije danas mogao da kaže kako će proslaviti sledeći mogući pogodak.

-Ko to zna? Po prirodi sam spontan tako da nekad i sam sebe iznenadim – rekao je srpskim izveštačima, koje je zanimalo kako će proslaviti mogući gol u duelu sa Australijom, poslednjem u Grupi D.

Radovanje posle susreta sa Nemcima nije bilo baš uobičajeno, a napadač je priznao da je sve spontano uradio, bez neke jasne namere.

Povezana vest:  Aston Vila u finalu FA kupa pobedom protiv Liverpula

-Ni sad nisam siguran šta sam hteo, gde sam krenuo, sa kim da podelim radost. Kanal nisam ni video, nisam znao da je sve u dva nivoa. Tek kad sam skočio video sam šta sam uradio, a onda mi preostalo samo da se dočekam. Dobro je što sam odmah ustao – naveo je Jovanović i dodao da ne oseća fizičke posledice te emotivne proslave.

Jovanović je podsetio i da je u Belgiji, dok je bio član Standarda iz Liježa, bio poznat po hirovitim proslavam.

-Jednom sam u 93. minutu duela sa velikim rivalom Anderlehtom, koji nam je bio važan zbog titule, postigao gol koji sam proslavio skočivši lastu u tribine, kao nekad (bokserski šampion) Mate Parlov. To je i danas jedna od najlepših slika u Belgiji – kazao je popularni Lane.

Povezana vest:  Ronaldo: Nejmar je previše talentovan da bi ostao u Brazilu

Jovanović na Svetskom prvenstvu privlači veliku pažnju medija. Jedan novinar iz Belgije nazvao ga je i „pozitivno ludim“.

-Kad vidim šta sam sve prošao u karijeri, i loše i dobro… možda bih i sam sebi tako izgledao sa strane. Miloš Krasić mi je nekoliko puta rekao da treba da idem na ispitivanje. Ali, ja se samo trudim da svu tu energiju pozitivno kanališem – rekao je Jovanović koji je golom protiv Nemačke sebi obezbedio ulogu junaka nacije.

Ne doživljavaju ga, međutim, svi na taj način. Na primer sinovi, troipogodišnji Lazar i godinu dana mlađi Dušan.

Povezana vest:  Skoro 600.000 navijača se prijavilo za karte za EP 2012.

-Ovaj stariji nešto i razume. Razume da sam fudbaler, vidi da mu slave baba, deda, majka, pa im se on i pridruži. On je fudbalski nastrojen, vidi se talenat. Ovaj mlađi je više za mačke i instrumente – rekao je popularni Jovanović, koji je decu nazvao po imenima srpskih careva.

Jovanović je dodao i da nema ništa protiv ideje koja se pojavila na pojedinim navijačkim sajtovima da srpski reprezentativci u slučaju prolaska u osminu finala Mundijala kose ofarbaju u crveno.

-Zašto da ne? Crveno je boja ljubavi. Ja sam za, samo moraćemo svi da napravimo konsenzus – istakao je dobro raspoloženi Jovanović.