Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u plej-of za Ligu šampiona, pošto su večeras u Beogradu posle produžetaka izgubili od bugarskog Ludogoreca sa 2:4, u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija.

Zvezda je povela u 17. minutu golom Mičela Donalda, a izjednačio je Džonatan Kafu u 24. minutu. Ludogorec je poveo u 40. minutu golom Vandersona, a novo izjednačenje doneo je Luis Ibanjes iz jedanaesterca u 62. minutu. Pobedu šampionu Bugarske obezbedio je Vanderson sa dva gola u prvom produžetku, u 92. i 97. minutu.

Ludogorec je tako eliminisao Zvezdu ukupnim rezultatom 6:4, pošto je u prvoj utakmici prošlog utorka u Razgradu bilo 2:2. Bugarski tim će igrati u plej-ofu za Ligu šampiona, a Zvezda u plej-ofu za Ligu Evropa.

Ludogorec je nadigrao Zvezdu na stadionu „Rajko Mitić“ pred oko 50.000 navijača i sa dva brza gola u prvom produžetku zadržao se u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Bugarski fudbaleri su na početku utakmice bili bolji, prvu priliku imali su u sedmom minutu kada je šutirao Marselinjo, ali je golman Zvezde Damir Kahriman izbacio loptu u korner. Ludgorec je u tim trenucima imao veći posed lopte, ali je Zvezda prva postigla gol.

Povezana vest:  Trijumf Reala u Rimu, Volfsburg bolji od Genta

Crveno-beli su poveli u 17. minutu, kada je posle nesigurne intervencije gostujućih fudbalera u odbrani lopta došla do Mičela, koji je sa 25 metara poslao u mrežu.

Ludogorec je izjednačio u 24. minutu kada je Kafu posle solo prodora sa skoro polovine terena prošao nekoliko igrača Zvezde i postigao gol. Bugarski igrači su posle toga zaigrali sigurnije i držali loptu. Zvezda je zapretila preko Aleksandra Kataija u 32. minutu, ali je on posle solo prodora iskosa sa leve strane šutirao pored gola.

Tri minuta kasnije Vanderson je šutirao preko gola, ali je u 40. minutu ispravio grešku, kada je posle asistencije Marselinja sa oko 20 minuta dobro šutirao, a lopta je prošla kroz ruke golmana Zvezde i ušla u mrežu. Do kraja prvog dela isključen je igrač Ludogoreca Igor Plaštun, pošto je posle prekršaja nad Pablom Moučeom dobio drugi žuti karton. Po završetku prvog poluvreme igrači su se pokoškali na putu do svlačionice posle čega je isključen fudbaler Zvezde Gelor Kanga.

Povezana vest:  Partizan na Budućnost u drugom kolu kvalifikacija za LŠ

Na početku drugog poluvremena Ludogorec je bio bolji, lako je posle brzih dodavanja izlazio na kraj sa igračima Zvezde, ali osim prilike Marselinja u 54. minutu, nije uspeo da napravi ozbiljniju šansu. Trener Zvezde je zatim napravio dve izmene, uveo je Uga Vijeiru umesto Slavoljuba Srnića, a Džon Ruis zamenio je Moučea.

Zvezda je izjednačila u 62. minutu golom Ibanjesa iz penala. Penal je dosuđen posle prekršaja Palomina nad Vijeirom, koji je pokušao da dođe do lopte pred golom Ludogoreca, nakon što je bugarski golman Vladislav Stojanov odbranio udarac Kataija.

Povezana vest:  Blic: Zvezda blizu novog sponzorskog ugovora sa Gaspromom

Ekipe su posle toga napadale, a dobru priliku za Ludogorec propustio je Vanderson u 74. minutu kada je posle šuta lopta pogodila jednog igrača Zvezde i otišla u korner. Sa druge strane, Donald je u 75. minutu iz dobre pozicije snažno šutirao preko gola.

Posle toga obe ekipe su pokušavale dugim loptama da naprave prilike pred protivničkim golom, ali su i grešile pa do kraja nije bilo promene i utakmica je ušla u produžetke.

Ludogorec je poveo u 92. minutu posle dobrog dodavanja Marselinja kroz sredinu za Vandersona, koji je prebacio golmana beogradskog tima. Pet minuta kasnije Vanderson je postigao i svoj treći gol na utakmici kada je natrčao na odbijenu loptu. Igrači Zvezde su posle toga pali, a Ludogorec je sigurno sačuvao prednost.

Žreb za plej-of za Ligu šampiona i Ligu Evropa obaviće se u petak, 5. avgusta u Nionu.

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES