Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je večeras da ne zamera fudbalerima na eliminaciji od Ludogoreca i da mu je žao što je navijačima „data lažna nada“ da klub može da se plasira u Ligu šampiona.

-Borili smo se, igračima nemam šta da zamerim. Hvala i njima i navijačima na ponašanju i podršci. Jednostavno, danas nismo mogli više. Šta je, tu je. Ono što se desilo, za tim ne treba žaliti. Treba ići dalje i spremati se za sledeće izazove. Bili smo blizu. Ne ide se u Ligu šampiona kada neko to kaže, već onog momenta kada ste spremni – rekao je Božović novinarima posle utakmice u Beogradu.

Zvezda je u utorak uveče eliminisana od Ludogoreca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Obe utakmice završene su 2:2, ali je bugarski klub bio bolji u produžecima revanša, u kojima je dao dva gola.

Povezana vest:  Vanić: Ne smemo da se uzdignemo, bitna pobeda

Crveno-beli će igrati baraž za Ligu Evropa.

-Klub mora da sačuva ekipu koja ima, da radi dodatnu selekciju pa da se polako sprema. Žao mi je što smo ljudima dali lažnu nadu. Ali, teško je skupiti igrače i za mesec dana reći da ćemo ući u Ligu šampiona. Lepo je biti akter ovakve utakmice, nadam se da će biti mudrosti i strpljenja da sačuvamo atmosferu jer se ovde uvek desi neki istorijski poraz i traži se krivac. Moramo da radimo dalje i dopunski selektujemo – kazao je Božović.

On je naveo da je optimista pred baraž za Ligu Evropa, uprkos tome što neće moći da računa na Mičela Donalda, Luisa Ibanjesa i Gelora Kangu u prvoj utakmici.

-Dok ima šanse, čovek mora da bude optimista. Možda će zaigrati neko drugi – istakao je trener crveno-belih.

Povezana vest:  Zelenortska Ostrva definitivno bez Svetskog prvenstva u Brazilu

Božović je dodao da je ekipa „veoma teško prihvatila eliminaciju“ i da joj nije svejedno, ali da bez obzira na to mora da se koncentriše na predstojeću prvenstvenu utakmicu protiv Mladosti, kao i narednu u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Takođe, kazao je da ni Geloru Kangi, koji je isključen na poluvremenu nije lako, iako nije video da se fudbaler iz Gabona izvinio saigračima u svlačionici.

-Nikome ko ima mozga nije lako – dodao je Božović.

Pre Kange, krajem prvog poluvremena isključen je fudbaler Ludogoreca.

-Zato je fudbal tako interesantan. Radujete se u jednom trenutku što imate igrača više, a u drugom ga više nemate. Ne bih svaljivao krivicu na njega – rekao je trener Zvezde.

Zvezda je u šest utakmica ove sezone primila 11 golova, a Božović je upitan da li to šteti renomeu kluba.

Povezana vest:  Đukić: Partizan ima obavezu da osvoji prvo mesto

-Ako mislite na klub koji je bio 1991. godine u Bariju, verovatno jeste. To više nije taj klub. Primamo golove i dajemo i bez obzira na sve, nismo izgubili u ove dve utakmice – rekao je Božović.

Po oceni Božovića, duele sa Ludogorecom odlučili su Zvezdina neuigranost i neiskustvo.

-Niko ni od ovih naših igrača nije igrao u ovakvoj atmosferi – naveo je on.

Božović je rekao da Ludogorec zasluženo ide dalje i poželeo je bugarskom klubu da uđe u Ligu šampiona.

-Presudilo je to što su oni mnogo uigraniji od nas. To je ekipa koja dugo igra zajedno, planski vrše selekciju – rekao je Božović.

Žreb za baraž za Ligu Evropa održaće se u petak u Nionu.