FUDBALSKA-LOPTASP JUŽNA AFRIKA

Nigerijac Sani Kaita primio preko 1.000 pretnji smrću

 

Reprezentacija Nigerije zatražila je od vlasti te zemlje da obezbede zaštitu za fudbalera Sanija Kaitu koji je posle isključenja na utakmici sa Grčkom dobio preko 1.000 pretnji smrću od navijača.

Portparol nigerijske fudbalske reprezentacije izjavio je da je Kaiti veliki broj nigerijskih navijača pretio smrću u porukama koje su mu poslali elektronskom poštom.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 23. kola i tabela engleske Premijer lige

-Nadamo se da će vlasti ove pretnje shvatiti ozbiljno – rekao je portparol nigerijskog tima i dodao da je o tome obavešten i ministar sporta Nigerije Ibrahim Bio koji je zajedno sa igačima u Južnoj Africi.

Nigerija je u drugom meču Grupe B vodila protiv Grčke 1:0 i kontrolisala igru u potpunosti. U 33. minutu Kaita je dobio crveni karton zbog udaranja grčkog fudbalera bez lopte i nakon toga Grčka je potpuno preokrenula utakmicu i pobedila sa 2:1.

Povezana vest:  Gordan Petrić: Rad je sredina u kojoj mogu da pružim maksimum

Tim porazom Nigerija se praktično oprostila od Svetskog prvenstva u Južnoj Africi jer posle dve utakmice u grupi nema ni jedan bod, Argentina ima šest, dok Južna Koreja i Grčka imaju po tri boda.