zidane_black_and_white_portraitSP JUŽNA AFRIKA

Zidan se ne slaže sa odlukom igrača da propuste trening

 

Bivši francuski reprezentativac Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) izjavio je danas da je razočaran nastupima Francuske na Svetskom prvenstvu, kao i da se ne slaže sa odlukom igrača da u znak protesta ne izađu na trening.

Zidan, najbolji fudbaler u reprezentaciji koja je 1998. godine kao domaćin osvojila Mundijal, smatra da fudbaleri svoje neslaganje sa selektorom Remonom Domenekom (Raymond Domeneć) zbog isključenja Nikole Anelke (Nicolas) nisu smeli da pokažu odbijanjem da treniraju.

Povezana vest:  RANG LISTA FIFA, Selekcija Srbije pala na 40. mesto rang liste FIFA

Popularni Zizu smatra da bi ekipa ipak mogla da dobije poslednji meč u Grupi A, koji igra protiv domaćina Južne Afrike. Ukoliko Francuzi tu utakmicu dobiju ubedljivo, postojaće teoretske da ipak prođu dalje u zavisnosti od ishoda druge utakmice u grupi između Urugvaja i Meksika.

-Ovaj tim ima mogućnost da prevaziđe ovu situaciju na sledećoj utakmici. Sve može da se promeni za njih – izjavio je Zidan.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA, ISTORIJAT, Helmut Šen trener sa najviše utakmica na SP

Da bi Francuska prošla dalje neophodno je da meč između Maeksika i Urugvaja ne bude završen nerešenim rezultatom. Remi na toj utakmici, međutim, vodi i Meksiko i Urugvaj dalje.

-Nadam se da ipak mogu da prođu grupu. Postoji nada čak iako sve što je rečeno do sada nije tako – rekao je Zidan.

Povezana vest:  Tošić: Želimo da osvojimo Kup

Zidan, međutim, ističe da se i u slučaju poraza mogu dogoditi pozitivne stvari za ekipu, a to je dolazak Lorana Blana (Laurent Blanc) na mesto selektora koji će promeniti atmosferu u potpunosti u ekipi.