luis-fabianoMaradona: Luis! Samo je jedna Božja ruka!

 

Najzabavnije je na Svetskom prvenstvu oko argentinskog selektora Dijega Armanda Maradone, pa je tako još jedna njegova konferencija za novinare bila super posećena. Naravno, bilo je i krajnje interesantno, a sve je začinio najbolji fudbaler svih vremena svojim viđenjem ovog Mundijala, kao i mogućnosti nekih od reprezentacija.

-Brazil je jedan od glavnih favorita Svetskog prvenstva, ali po mom sudu ne igraju dobro. Naravno da mogu uzeti sve – rekao je Maradona i okrenuo se drugom pogotku na utakmici Luisa Fabiana, kada se brazilski centarfor dva puta koristio delom između ruke i ramena.

Povezana vest:  Nemački predsednik odlikovaće Leva i fudbalere

-Ne, ne, ne… Samo je jedna Božja ruka, dobro znate čija. Uostalom, mislim da je on dva puta igrao ramenom.

Potom se Maradona okrenuo evropskim reprezentacijama.

-Uf, bit će skandal ako Italija ne prođe grupu. Za njih se ja ne bojim. I 1982. godine su prošli grupu sa tri remija, pa su postali prvaci. Francuska? Oni su tako veliko razočarenje za mene da nemam prave reči. Španija? Krenuli su kako su krenuli, ali verujem da će igrati sve bolje. Oni imaju ogromni potencijal i nemoguće je da celo prvenstvo odigraju tako loše.

Povezana vest:  Zvezda pobedila u Čačku, došla na prvo mesto

Potom je Maradona upitan i za šanse svoje ekipe.

-Mi smo tek upalili naše motore. Zznam da možemo kvalitetno da se branimo i biti odlični u napadu. Nismo loši, ali ne bih Argentinu nazvao favoritom prvenstva. Čekamo, nadamo se i radimo. Mi smo u određenom projektu i izvršavamo zadatke – završio je Maradona.