Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da njegovu ekipu čeka teško gostovanje Javoru i najavio da će biti promena u timu u predstojećem meču u Super ligi Srbije.

-Idemo da tražimo prvu pobedu – rekao je Nikolić novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Partizan sutra gostuje Javoru u utakmici četvrtog kola Super lige Srbije. Crno-beli su loše počeli sezonu, do sada su osvojili samo bod. Javor, na drugoj strani, ima pet bodova.

-O Javoru sam uvek govorio u superlativima. Za mene je fascinantno da ljudi koji vode taj klub, da tako kažem, fudbalskoj periferiji, imaju takav kontinuitet u Super ligi, uz jednu godinu pauze, da prodaju igrače, stvaraju nove timove… – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Krišito: Pomešane su mi emocije posle odluke suda

-Uvek je i lepo i teško igrati u Ivanjici. Najblaže rečeno, Javor je kod kuće mnogo neprijatan, motivisan i borben. Javor je uvek Javor, koncepcija i filozofija igre se ne menja ko god dodje za trenera i to je za poštovanje – dodao je Nikolić.

Trener Partizana je rekao da za meč u Ivanjici neće moći da računa na Nemanju Stevanovića, Sedrika Goguu, Marka Jovanovića i Leonarda.

-Stevanović od ranije ima problem sa ledjima, Gogua se povredio u meču s Vojvodinom, Janković nije teže povredjen, ali će propustiti utakmicu, dok se Leonardo žalio na bol u loži – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Mojes: Vidić spreman da se vrati u tim

Nikolić, koji je prošle nedelje preuzeo Partizan, istakao je da igrači crno-belih imaju kvalitet.

-Nisam dugo ovde, iza nas je jedna utakmica, da bih mačem sekao glave. Treba biti jako oprezan i odgovoran kada je selekcija igrača u pitanju. Kada se donose odluke treba da se stoji iza njih, a da bi se donosile kvalitetne odluke za to je neophodno vreme – rekao je Nikolić.

Partizan na početku sezone ima velikih problema sa realizacijom.

Povezana vest:  Pele: Mesi neće obeležiti Mundijal

-Valeri Božinov, koji nije u sjajnom fizičkom stanju je, eto, dao gol protiv Vojvodine. Nikola Djurdjić još nije proradio. Svi oni imaju kvalitet. I Nemanja Mihajlović o kojem, vidim, svi pričaju da je u nekoj krizi, ali ja to ne vidim tako – rekao je Nikolić.

-Što se tiče golova, svi treba da daju golove. I igrači iz sredine, i bekovi, štoperi, iz prekida… Naravno da je to glavni zadatak napadača, ali ne bih na njih stavljao opterećenje – dodao je trener Partizana.

Utakmica izmedju Partizana i Javora igra se sutra od 18.30 u Ivanjici.