Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da veruje da će njegova ekipa u predstojeće dve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo uspeti da ostvari ambicije, iako se suočava s kadrovskim problemima.

-Uveren sam da ćemo imati tim sposoban da ostvari naše ambicije, u ovom slučaju to su četiri boda iz dva meča. Onda bismo u oktobarskim mečevima u Irskoj, odnosno Slovenijom u Srbiji, definitivno tražili kartu za završnicu kontinentalnog šampionata – rekao je Sivić, a preneo je sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Glavni problem sa kojim se suočava Sivić uoči kvalifikacionih utakmica protiv Italije i Irske u septembru je nedefinisan status mnogih fudbalera koji su imali status standardnih reprezentativaca u mladoj selekciji, kao i veliki broj povredjenih igrača.

-Imamo mnogo problema vezanih za igrački kadar koji ćemo da rešavamo u hodu, a moram da istaknem veliku podršku selektora A tima Slavoljuba Muslina koji je upoznat sa situacijom i spreman je da u interesu našeg fudbala i mlade reprezentacije pomogne u meri u kojoj je to realno – kazao je Sivić.

-Bićemo jači sa, primera radi, Sergejom Milinkovićem-Savićem, ali i još nekim momcima koji su se nalazili na spisku A tima i predstavljaju veliku budućnost našeg fudbala – dodao je on.

Povezana vest:  Binić novčano kažnjen, Vuletić dovodi u pitanje njegov kredibilitet

Mladu reprezentaciju 2. septembra u Vićenci očekuje utakmica protiv Italije, a četiri dana kasnije u Novom Sadu protiv Irske.

Srbija se nalazi na trećem mestu Grupe 2 sa šest bodova manje od Italije, tri boda od Slovenije, ali i utakmicom manje od te dve selekcije. Plasman na Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj izboriće prvoplasirane reprezentacije iu devet grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Povezana vest:  "Zlatne lopte" za Ivanovića i Okuku