spanija_honduras_slavljeSP JUŽNA AFRIKA
David Vilja postigao dva gola i promašio penal u pobedi Španije protiv Hondurasa
U poslednjoj utakmici grupe H Španija je pobedom na Hondurasom sa 2:0 pokazala da je utakmica protiv Švajcarske bila loš dan i nedostatak sreće.U utakmici u kojoj su potpuno dominirali, Španci su uspeli dva puta da zatresu mrežu , jednom da promaše penal i šutiraj više od dvadset  puta na protivnički gol.
Junak Španaca bio je novi napadač Barselone David Vilja sa sva gola. Vilja je imao priliku da postigne i het-trik i stigne Iguaina na prvom mestu liste strelaca, ali je loptu sa bele tačke poslao tik pored leve stative golmana Hondurasa.
Španci su na vodstvo čekali 17. minuta. Vilja je sve sam uradio, predriblao je dva igrača Hondurasa i lepo pogodio za 1:0.
Do kraja prvog poluvremena Španija je imala nekoliko odličnih prilika, a najbolje je promašio povratnik u prvih 11, Fernando Tores.
Za drugi pogodak Špancima su trebala četiri minuta u drugom poluvremenu. Strelac je ponovo bio David Vilja, koji s vrha šesnaesterca pogađa za ubedljivo vođstvo.
Da postigne het-trik Vilja je imao priliku u 60. minutu. Prekršaj nad Navasom sudija je okarakterisao dovoljnim za najstrožiju kaznu, ali Vilja nije bio dovoljno precizan.
Do kraja susreta Španija nije uspela da postigne još neki gol uprkos brojnim prilikama
Povezana vest:  Podignuta optužnica protiv 20 navijača Rada