kaka_adidasSP JUŽNA AFRIKA

Dunga razmišlja o zameni za Kaku

 

Fudbalska reprezentacija Brazila će u petak igrati protiv Portugala za osvajanje prvog mesta u Grupi G na Svetskom prvesntvu, a selektor petostrukog svetskog šampiona Karlos Dunga još razmišlja koga će uvrstiti u tim umesto suspendovanog Kake.

Kaka neće moći da igra protiv Portugala u petak, pošto je na utakmici drugog kola protiv Obale Slonovače, u nedelju, dobio dva žuta kartona. To je bilo njegovo prvo isključenje u nacionalnom timu.

Mediji spekulišu da će fudbalera Real Madrida u prvom timu zameniti Žulio Baptista, ali u igri su i Danijel Alveš, Ramireš, Kleberson, ali i Robinjo, koji može da igra na sredini terena.

Povezana vest:  Lalatović: Uz dobru igru do nova tri boda

-Možemo mnogo da kombinujemo na sredini terena. Imamo veliki izbor igrača – rekao je Dunga.

Brazil je osigurao prolaz u osminu finala, a meč protiv Portugala će odlučiti o prvom mestu u Grupi G. „Kariokama“ je dovoljan bod da ostanu prvi.

-Dunga će proceniti koja je najbolja taktika i izabraće igrača za kojeg misli da će pomoći Brazilu da dobro odigra protiv Portugala – rekao je Kaka.

Povezana vest:  Kagava: Posle finala kupa odlučujem o budućnosti

Žulio Baptista je igrao na Kakinoj poziciji na Kupu Amerike 2007. godine, kada je Brazil trijumfovao. Kaka tada nije igrao, pošto je bio na odmoru, a Žulio Baptista je bio jedan od najboljih igrača na turniru, postigao je gol u finalu protiv Argentine (3:0).

-Spreman sam da igram, ako je potrebno. Igrao sam na toj poziciji i spreman sam – rekao je Žulio Baptista.

Fudbaler Barselone Danijel Alveš je rezervni desni bek, ali može da igra i na sredini terena.

Povezana vest:  Milan želi Podolskog

-Znam da Dunga ima poverenja u moju igru. Naporno sam trenirao i pokazao da mogu da igram dobro ako mi ukaže poverenje – rekao je Alveš.

Rezervni igrači Brazila su u ponedeljak odigrali pripremnu utakmicu protiv jednog lokalnog kluba i pobedili sa 7:1. Dva gola postigao je Grafite, dok su po jedan pogodak postigli Žulio Baptista, Danijel Alveš, Ramireš, Kleberson, uz jedna autogol protivničkog tima.