rejmond_domenek_trener_francuskeSP JUŽNA AFRIKA

Domenek: Ovo je moj i poraz francuskog naroda

 

Odlazeći selektor francuske fudbalske reprezentacije Remon Domenek izrazio je danas žaljenje zbog poraza protiv Južne Afrike i ispadanja sa Svetskog prvenstva.

-Osećam veliku tugu jer ovo što se desilo nije se desilo samo meni već i francuskom narodu – rekao je Domenek za Bi-Bi-Si (BBC) nakon što je njegov tim izgubio sa 2:1 i završio učešće na Mundijalu posle trećeg kola takmičenja po grupama na poslednjem mestu sa samo jednim bodom.

Povezana vest:  Stojanović: Sreća i gol u pravom trenutku za pobedu

Iako je pobedila Francusku sa 2:1, sa svetskog prvenstva ispala je i ekipa domaćina a iz grupe A u drugu rundu takmičenja plasirali su se Urugvaj i Meksiko.

-Pokazali su da imaju srce, pobednički duh i dobro su se borili – rekao je Domenek, komentarišući igru Južne Afrike u utakmici protiv Francuske.

Nakon poraza i sukoba unutar tima, vođenje fudbalske reprezentacije Francuske preuzeće bivši kapiten Loran Blan.

Povezana vest:  Subotić:Ne volim kada igrač padne kao da ga je udario auto

Selektor Južne Afrike Karlos Alberto Pereira rekao je da je veoma razočaran što se njegovi igrači nisu plasirali dalje iako su pobedili, ali je ocenio da osvajanje četiri boda iz tri utakmice ne može da se nazove neuspehom.

-Verujem da je cela zemlja ponosna na nas – rekao je Pereira.

Povezana vest:  Kaka ponovo na terenu

On je ocenio da je Grupa A, u kojoj su se takmičile Južna Afrika, Meksiko, Francuska i Urugvaj, bila najteža na Svetskom prvenstvu i da je njegovoj ekipi, koja je ispala zbog gol razlike, nedostajalo malo sreće da nastavi učešće na Mundijalu.