Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da njegovi igrači i on žele da u dvomeču protiv AZ Alkmara ostvare ono što sanjaju, a to je plasman u grupnu fazu Ligu Evropa.

-Naša ambicije i naš san se znaju. Ono što sanjamo, želimo i da ostvarimo, a to je da udjemo u grupnu fazu Lige Evropa. To neće biti lako, ali kad nešto jako želiš, to može i da ti se ostvari. Verujemo u naš kvalitet i za sada igramo jako dobro, kako u Evropi, tako i u domaćem prvenstvu. Imamo pravo da se nadamo, a da li ćemo uspeti, pokazaće se na terenu – rekao je Lalatović.

Povezana vest:  Žerard Pike: Poređenje Mesija i Ronalda je apsurdna

Fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju holandski AZ Alkmar u prvoj utakmici baraža za plasman u Ligu Evropa.

-I oni su od krvi i mesa i imaju dve ruke i dve noge, isto kao i moji igrači. Momci veruju u sebe i puni su samopouzdanja, što je jako bitno, a želimo da obradujemo naše navijače i svakog Novosadjanina time što ćemo se plasirati u Ligu Evropa prvi put u istoriji kluba. To želimo svim srcem i daćemo sve od sebe da to ostvarimo – naveo je on.

AZ Alkmar je prošle sezone igrao u grupnoj fazi Lige Evropa protiv Partizana.

Povezana vest:  Kapiten Reala Iker Kasiljas staje na ludi kamen

-AZ Alkmar tada i sada nije ista ekipa, jer sada su mnogo kvalitetniji i bolji. Igraju napadački fudbal i krasi ih velika brzina na bočnim pozicijama, pa ukoliko im se ostavi prostor da igraju, mogu da nanesu poraz i naprave velike probleme svakoj ekipi. Pogledali smo njihove utakmice protiv Herenvena i PSV-a, a snagu tog tima i veličinu kluba najbolje pokazuje činjenica da su nedavno prodali igrača za 22 miliona evra i da im je pre dve godine trener bio Luj van Gal, koji je kasnije otišao u Mančester junajted. Medjutim, i mi smo jako veliki klub – rekao je Lalatović.

Povezana vest:  Luis Enrike odlazi iz Rome posle meča sa Chezenom

-Kao što AZ Alkmar igra napadački, tako igramo i mi i branićemo se samo ukoliko nas oni svojim kvalitetom nateraju na to. Želimo da prodjemo dalje i verujem da moji igrači to mogu – dodao je trener Vojvodine.

Uprkos lakšim povredama u prethodnom periodu, Vojvodina bi sutra trebalo da nastupi kompletnom sastavu.

-Nemamo povredjenih igrača i atmosfera je sjajna – naveo je Lalatović.

Utakmica izmedju Vojvodine i AZ Alkmara igra se sutra od 20.00 na stadionu Karadjordje.