Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da se nada da će njegova ekipa morati da bude disciplinovana ako želi pozitivan rezultat protiv Sasuola u prvoj utakmici i naveo da bi bio zadovoljan i nerešenim ishodom u Italiji.

-Svaki rezultat osim poraza je dobar. Nadamo se da možemo da izborimo aktivan rezultat i da u Beogradu pokušamo da pobedimo i prođemo dalje. Zvezda mora da odigra mnogo bolje nego u Nišu. Ovo je takav nivo takmičenja da se svaka greška skupo plaća. Moramo da budemo disciplinovani ako želimo da napravimo dobar rezultat – rekao je Božović na konferenciji za novinare u Ređo Emiliji.

Zvezda će u četvrtak gostovati Sasuolu u prvoj utakmici baraža za Ligu Evropa.

Povezana vest:  Štutgart golom Harnika pobedio Hofenhajm u gostima

Božović je kazao da se nada da će prednost njegove ekipe biti to što je do sada u sezoni odigrala devet utakmice, a italijanski klub samo dve zvanične.

-Nadamo se da će to biti naša prednost. Sasuolo se nije spremao za prvo kolo kvalifikacija i prvenstva da bude 100 odsto spreman. To je nemoguće, pred njima je dugo takmičenje. Mi smo odigrali više utakmica i mislim da smo u boljem fizičkom stanju – naveo je trener Zvezde.

On je kazao da ne očekuje da ekipe mogu međusobno da se iznenade.

Prema njegovim rečima, ekipi će mnogo značiti velika podrška koju će imati u Italiji i kazao da je pun stadion u Beogradu protiv Ludogoreca bio mač sa dve oštrice.

Povezana vest:  Borjan prešao u Radnički iz Niša

Kako je kazao, ne očekuje da prva utakmica bude odlučujuća.

-Sve je otvoreno u ovim takmičenjima dok god se ne završi. Važne su obe utakmice – dodao je Božović.

Božović je kazao da je Sasuolo veoma dobar kolektiv, a posebno je izdvojio napadača Domenika Berardija.

-Sasuolo je jedno od najprijatnijih iznenađenja italijanskog šampionata prošle sezone. Veoma dobar kolektiv sa par izvanrednih pojedinaca. Kompaktna ekipa. Berardi individualnim sposobnostima uvek može da reši utakmicu – kazao je Božović.

On je dodao da će igra po bokovima biti ključna.

-Ključ uspeha je na bokovima. Ko tu dobije igru, dobiće utakmicu. Berardi je najveća opasnost, to je igrač vrhunskih kvaliteta, ali imamo i mi kvalitetne igrače i nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat – rekao je Božović.

Povezana vest:  Otmar Hitzfeld: "Anjelka je opravdano oteran kući

Fudbaler Zvezde Aleksandar Katai rekao je da je njegova ekipa „prežalila“ eliminaciju od Ludogoreca i da je zanima samo prolaz protiv Sasuola.

-Ludogorec smo prežalili, to je iza nas i ne osvrćemo se. Čeka nas novi izazov i očekujemo dobar rezultat. Svi verujemo u to – rekao je Katai i dodao da bi mu bilo drago da postigne pogodak, ali da je najvažnije da njegova ekipa ostvari dobar rezultat.

Utakmica će se igrati sutra od 20.45 na stadionu Mapei u Ređo Emiliji.