antic_i_klupa_orlovaSP JUŽNA AFRIKA

Antić: Iskreno verujem u svoje momke

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić istakao je večeras da su ga njegovi igrači radom na poslednja tri treninga primorali da bude optimista pred duel sa Australijom, odlučujući u borbi za plasmanom u osminu finala Svetskog prvenstva.

-Optimista sam zbog načina na koji su momci odradili poslednja tri treninga. Ta tri treninga mogu da kvalifikujem kao najbolje od kada se družimo i oni su najbolji indikator raspoloženja i želje igrača – rekao je Antić na konferenciji za novinare na stadionu Mbombela u Nelspruitu gde će se sutra od 20.30 i igrati utakmica između Srbije i Australije.

Povezana vest:  Simo Krunić: Protiv Rada kao protiv Partizana

-Ta tri treninga su bila vrhunska, svaki je igrač maksimalno učestvovao u njima i to nam daje pravo da verujemo da sutra nećemo imati nikakvih problema sa ritmom igre, niti sa formom, niti sa pasom. Optimista sam na realnim osnovama – dodao je selektor orlova.

Srbiji bi pobeda nad Australijom donela siguran plasman među 16 najboljih ekipa na Mundijalu, a u slučaju povoljnog rezultata u drugom duelu Grupe D između Gane i Nemačke dovoljan bi joj bio i bod.

-Već sam rekao da ne sme da bude kalkulacija. Važno je samo da znamo da nas pobeda vodi u drugi krug… O Gani i Nemačkoj nismo ni pričali – kazao je Antić, koji nije želeo da odgovori na pitanje da li je Srbija favorit u meču sa Australijom.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2014, Škotska - Srbija na startu kvalifikacija

-Svesni smo činjenice da nam se pruža istorijska šansa i učinićemo sve da budemo na tom nivou. Ali nikad ne bih stvarao dodatan pritisak kod igrača, neku situaciju moranja. Verujem u moju selekciju, verujem u moje momke. To je iskreno, nije farsa – istakao je Antić.

Selektor Srbije je kazao i da je već odredio startnih 11 igrača za meč trećeg kola Grupe D.

-Tim pravim noseći se fiozofijom da je fudbal kolektivna igra, tražeći balans i ravnotežu – bilo je sve što je Antić želeo da kaže o startnoj postavi.

Povezana vest:  Žreb parova osmine finala Kupa Srbije 8. oktobra

Dodao je da ekipu ne sastavlja tako da bi je prilagodio rivalu, iako vodi računa o protivniku.

-Uvek se najviše bavimo nama – kazao je Antić i naveo da sve potrebne informacije o Australiji ima još od ranije.

-Imaju izuzetno veliki moral, sportsku kulturu i sigurno će na teren izaći sa velikim motivom. Pokazali su izuzetnu stabilnost i neće sigurno promeniti svoj odnos prema igri. Vratiće im se Tim Kejhil, realna je pretpostavka da će i Džošua Kenedi biti starter, ali ostavimo to njima. Bavimo se protivnikom, ali pre svega nama – ponovio je Antić.