Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je danas da nije siguran da li je odlazak pa brzi povratak Lionela Mesija u reprezentaciju bila varka, kako bi se zamaskirali loši rezultati državnog tima.

Mesi je u junu, posle poraza u finalu Kupa Amerike, trećeg uzastopnog neuspeha Argentine u finalima takmičenja, saopštio da se povlači iz reprezentacije, ali je posle razgovora sa novim selektorom Edgardom Bausom, 12. avgusta saopštio da se vraća u tim.

Povezana vest:  Otvorena knjiga žalosti zbog smrti Ratka Butorovića

Maradona nije siguran da li je cela saga u stvari varka kako bi se zamaskirali neuspesi u finalima Svetskog prvenstva 2014. godine, Kupu Amerike 2015. i ovogodišnjem Kupu Amerike.

-Ne znam da li je Mesijevo povlačenje iz reprezentacije nameštaljka, kako bismo zaboravili na činjenicu da smo izgubili tri uzastopna finala. Momak je prvo rekao da je hteo da odustane, a zatim je uspeo da se predomisli u samo nekoliko nedelja – rekao je Maradona za radio La Red.

Povezana vest:  Birmingemu i pobeda i klupski rekord

Mesi će tako biti na raspolaganju selektoru za utakmice sa Urugvajem 1. septembra i pet dana kasnije protiv Venecuele, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.