pim_verbek_australija_trenerSP JAR

Verbek: veliki rezultat za nas

 

Selektor fudbalske reprezentacije Australije Pim Verbek ocenio da su njegovi izabranici pobedom protiv Srbije (2:1) ostvaril veliki rezultat, uprkos činjenici da se nisu plasirali u osminu finala prvenstva sveta.

-Večeras smo odigrali izvanredno i zasluženo smo stigli do tri boda koja nam na kraju u takmičarskom smislu nisu ništa značila. Naš cilj pre početka Mundijala bio je plasman u drugu fazu – podsetio je holandski stručnjak, koji je veceras poslednji put sedeo na klupi „kengura“.

Povezana vest:  Mladi fudbaleri Srbije na korak od Evropskog prvenstva

On je rekao da ništa ne može da zameri igračima koji su proteklih meseci naporno radili ocenivši da se Australija „nije obrukala“ na planetarnoj smotri u Južnoj Africi.

-Pre četiri godine Australija se sa četiri boda u konkurenciji Brazila, Hrvatske i Japana plasirala u osminu finala. Večeras nam četiri boda nisu bila dovoljna“ -razočarano je konstatovao Verbek.

Povezana vest:  Roma pozajmila 40 miliona evra kako bi isplatila plate

Strelac prvog gola Tim Kejhil bio je veoma zadovoljan svojom i partijom saigrača u utešnoj pobedi za oproštaj od Mundijala.

-Svako ko je gledao ovaj meč mogao je da vidi da smo odigrali srcem i da smo zasluženo stigli do bodova. Igrali smo timski pokazavši da kao ekipa delujemo fantastično – bio je impresioniran predvodnik australijske reprezentacije.

Povezana vest:  Prosinečki: Trebalo je ranije da rešimo meč

Srbija je prva evropska selekcija koja je pretrpela poraz od Australije na šampionatima sveta.