Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je njegovoj ekipi posle eliminacije iz Lige Evropa bila potrebna pobeda i da je najvažnije da je osvojila tri boda u Novom Pazaru.

-Važna utakmica za nas, bili smo u neprijatnoj situaciji posle ispadanja iz Evrope i trebala nam je pobeda da nastavimo trijumfalni niz u domaćem prvenstvu. Uz dužno poštovanje prema Pazaru i bez potcenjicvanja, mislim da smo mnogo bolji tim od njih iako su izgledali dobro na današnjoj utakmici – rekao je Božović novinarima u Novom Pazaru.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na gostujućem terenu Novi Pazar sa 4:1 u utakmici sedmog kola Super lige Srbije i ostvarili šestu uzastopnu pobedu.

Utakmicu je obeležio incident u drugom poluvremenu, kada je utakmica bila prekinuta na skoro 20 minuta posle nereda na tribinama, po isključenju fudbalera Zvezde Predraga Sikimića, koji je u pokušaju da dođe do lopte snažno šutnuo u glavu golmana Mladena Živkovića i povredio ga. Utakmica je zbog toga produžena 13 minuta.

Povezana vest:  Džerard: Staridž može da bude zvezda Mondijala

Golove su postigli Aleksandar Luković u 25. minutu iz jedanaesterca, Petar Orlandić u 33. minutu, Džon Ruis u 86. minutu i Dušan Anđelković u 113. minutu. Strelac za Novi Pazar bio je Anid Travančić u 93. minutu.

-Srećom smo brzo poveli sa 2:0, igrali smo čvrsto, uspeli da se odbranimo čak i kad smo ostali sa igračem manje. Ono što je najbitnije uspeli smo da osvojimo tri boda danas – rekao je Božović.

Povezana vest:  Zoran Milinković novi trener OFK Beograda

Kada je reč o penalu dosuđenom za crveno-bele, Božović je rekao da neće komentarisati ništa dok ne pogleda snimak te situacije.

-Ne želim da komentarišem. Dešavaju se greške u fudbalu, u sportu, ali mene je začudila burna reakcija domaćina na dosuđen penal, pa čak i da nije bio. Zbog toga je utakmica izašla iz sportskog okvira i pretvorila se u haos – rekao je Božović.

Trener fudbalera Novog pazara Zoran Marić naveo je da je meč imao dva dela.

-Crvena zvezda je svakako bolja, ali se stiče utisak da je ova utakmica imala dva dela – pre i posle penala, penala koji nas je poremetio i nakon čega nismo mogli da se oporavimo. Pokušavali smo i nismo uspeli da uspostavimo našu igru, pa čak ni sa igračem više, a pokazatelj koliko je Zvezda bolja što su nam i sa igračem manje dali dva gola – rekao je Marić.

Povezana vest:  Ronaldo: Murinjo ostaje u Realu

On je naveo da mu je žao zbog incidenata.

-Žao mi je što je utakmica, koja je trebalo da bude praznik fudbala, izašla iz sportskih okvira i pretvorila se na nešto što ne liči na sport – rekao je Marić.

Zvezda je prva na tabeli sa 19 bodova, a Novi Pazar, koji je pretrpeo drugi uzastopni poraz, zauzima 11. mesto sa sedam bodova.

U Super ligi Srbije sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.