luis_fabiano_i_ri_jun_sev_korejaSP JAR, BRAZIL – PORTUGALIJA

Brazil i Portugalija rasterećeni u meču poslednjeg kola

 

U derbiju trećeg kola G grupe šampionata sveta u Južnoj Africi sutra se u Durbanu sastaju reprezentacije Brazila i Portugalije, a s obzirom da će obe ekipe verovatno nastaviti takmičenje u osmini finala očekuje se nadigravanje rasterećenih rivala.

Brazil se našao među retkim ekipama koje su nakon dva odigrana kola teoretski obezbedile prolazak u eliminacione borbe, dok je ubedljivom pobedom nad selekcijom Severne Koreje (7:0) Portugalija stekla nedostižnu prednost u odnosu na Obalu Slonovače.

Kapiten Brazila Lusio ponovio je stav svih igrača „karioka“ da njihov državni tim u svakoj utakmici ide na pobedu.

-Sutra ćemo igrati za čast, dres nacionlanog tima Brazila i našu zemlju – poručio je nadahnuti Lusio i dodao da očekuje kvalitetnu utakmicu.

Povezana vest:  Arbeloa objasnio zašto se opredelio za Vest Hem

Jedini takmičarski motiv izabranicima selektora Karlosa Dunge je osvajanje prvog mesta koje bi im omogućilo izbegavanje susreta sa Španijom već u osmini finala, mada u ovom trenutku nije izvesno hoće li „crvena furija“ u H grupi završiti na liderskoj poziciji.

Dunga je pred sutrašnji meč najavio promene u timu, pa će se u veznom redu od početka utakmice naći Danijel Alveš i Žulio Baptista. Elano, koji je na oba prethodna duela u Južnoj Afici bio strelac, povredio se protiv Obale Slonovače i neće biti u ekipi.

Portugalci veoma dobro pamte poraz od „karioka“ doživljen pre dve godine u prijateljskoj utakmici, kada ih je Brazil deklasirao sa 6:2.

Povezana vest:  Volfsburg osvojio Kup, Klop odlazi bez trofeja

-Bio je to strašan poraz za nas. Sada imamo priliku da popravimo utisak i pobedimo kvalitetnog rivala – istakao je vezista Portugalije Tjago.

On je napomenuo da su oba tima veoma dobra i da ljubitelje fudbala očekuje „uživanje“, pošto će i Brazilici i Portugalci ići na pobedu.

-Sutra neće postojati strah od greške pošto su oni i teoretski u osmini finala, dok nas samo neke nemoguće varijante mogu da odvoje od plasmana u eliminacionu fazu – rekao je Tjago.

Selektor Karlos Keiroš bio je prezadovoljan izadnjem državnog tima Portugalije protiv reprezentacije Severne Koreje i sasvim sigurno neće ništa menjati u startnoj postavi ekipe koja je pre tri dana zabeležila najubedljiviju pobedu.

Povezana vest:  Amerikanci ubedljvi protiv Gvatemale

Bez obzira što se Deko, koji je rođen u Brazilu, oporavio od povrede Keiroš ga neće uvrstiti u prvi tim pošto se Tjago nametnuo kao najbolje rešenje na poziciji plejmejkera.

Utakmica Brazil – Portugalije igra se sutra od 16 časova na stadionu „Mozes Mabhida“ u Durbanu, a sudiće Benito Arčundija (Meksiko) kome će pomagati Hektor Vergara (Kanada) i Marvin Torentera (Meksiko).

Verovatni sastavi:

Brazil: Žulio Cezar, Majkon, Lusio, Žuan, Mičel Bastos, Felipe Melo, Žilberto Silva, Danijel Alveš, Žulio Baptista, Robinjo, Luis Fabijano.

Portugalija: Eduardo, Migel, Bruno Alveš, Rikardo Karvaljo, Koentrao, Pedro Mendeš, Raul Meireleš, Tjago, Ronaldo, Simao, Hugo Almeida.