Ricki_Herbert_selektor_novi_zelandSP JAR

Zadovoljni selektori Paragvaja i Novog Zelanda

 

Selektor Paragvaja Herardo Martino bio je danas zadovoljan plasmanom svoje reprezetacije u 16 najboljih na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, iako je u poslednjem kolu Grupe F Paragvaj odigrao samo 0:0 sa Novim Zelandom.

-To je bio veoma težak meč, ali na kraju najvažnije je da smo se kvalifikovali. Imali smo dosta problema u napadu danas i nismo uspeli da probijemo njihovu odbranu. Ali rezultat je najvažniji – rekao je posle utakmice Martino.

Povezana vest:  Sjajan derbi u 5. kolu Planetwin365 superlige

Paragvaj je tako četvrti put u istoriji svetskih prvenstava uspeo da se plasira u drugu rundu takmičenja. To im je uspelo 1986, 1998, 2002. i sada u Južnoj Africi.

S druge strane, selektor Novog Zelanda Riki Herbert (Ricki) bio je zadovoljan zalaganjem svojih igrača u poslednjem meču u grupi. Novi Zeland je u utakmicu sa Pragvajem ušao rasterećeno, iako je imao šanse da uz eventualnu pobedu prođe dalje.

-Svi su igrali dobro, svi su na najvišem nivou doprineli. Ovo je najše drugo učešće na svetskim prvenstvima i potpuno je zadivljujuće to što smo do sada postigli. Mislim da igrači imaju svetlu budućnost – rekao je Herbert.

Povezana vest:  Počelo suđenje Teriju zbog incidenta sa Ferdinandom

Inače, Herbert je kao igrač nastupio na Svetskom prvenstvu 1982. godine, kada je Novi Zeland prvi put učestvovao na svetskom šampionatu.

-Ovo je bilo vrlo emotivan nastup za nas. Mi smo istovremeno i ponosni i razočarani. Ostali smo neporaženi, ali smo ipak eliminisani. Ponosan sam zbog toga i niko mi to ne može oduzeti zbog svega što smo ovde uradili. Nije mnogo timova ovde igralo tako ofanzivno kao mi sa trojicom napadača – kazao je Herbert.

Povezana vest:  Još jedan Brazilac ide iz Japana na Bliski istok

Paragvaj je kao prvoplasirana ekipa prošao u drugu rundu takmičenja na Svetskom prvenstvu sa pet bodova, dok je Slovačka prošla kao druga sa četiri boda.

Slovaci su priredili senzacionalno iznenađenje pošto su danas u odlučujućoj utakmicu pobedili Italiju sa 3:2 i time eliminisali svetskog šampiona iz daljeg takmičenja.