marcelo_lipi_nervozanMarčelo Lipi: Ja sam u potpunosti odgovoran za ispadanje!

 

-Prihvatam svu odgovornost – izjavio je italijanski selektor Marčelo Lipi pošto su se njegovi izabranici, porazom od Slovačke 3-2, oprostili od Svetskog prvenstva već nakon prvoga kruga.

Samo četiri godine pošto je Italiju odveo na svetski tron, Lipi se morao izvinjavati naciji što njegovi miljenici neće biti u drugom krugu prvi put od 1974. godine.

-Ako ekipa dođe na tako važno takmičenje sa očajem u nogama, glavama i srcima, u nemogućnosti da se izrazi kako treba, onda to znači da trener nije ispravno pripremio sastav ni na kojem nivou – priznao je strateg azura.

Povezana vest:  Krunić: Pribojavam se utakmice protiv Kragujevčana

-Važna su i taktička i fizička pitanja, ali mislim da naši rezultati na ovom SP imaju pre svega veze sa psihičkim aspektom. Osećao sam da ova ekipa može da postigne nešto, ali evidentno je nisam pripremio kako treba. Očekivao sam sve, ali nikako ne onakvu igru iz prvog poluvremena protiv Slovaka.

Podsetimo, Slovaci su pobedom na Elis Parku u Johanesburgu zauzeli drugo mesto u grupi F i prolaz u osminu finala, dok su Italijani ostali na dnu tabele sa svega dva boda.

Povezana vest:  Drogba sa dva gola srušio Arsenal za pobedu Galatasaraja

– Izuzetno sam razočaran što svoj drugi mandat na klupi Italije završavam na ovakav način. Sigurno to nisam očekivao. Nisam mislio ni da ću ponovno biti svetski prvak, ali ni da ću ispasti u prvom krugu. Svome nasledniku – Cezaru Prandeliju želim sve najbolje, a svima vama zahvaljujem za ove četiri godine koje su delom bile fantastične, a delom vrlo, vrlo razočaravajuće – dodao je Lipi.

Povezana vest:  Osam golova Bajerna u pobedi protiv Hamburga za jubilej Ančelotija

-Već sam rekao da ću sada uzeti nekoliko meseci pauze, a onda ću videti što dalje. Još uvek čvrsto verujem u ove igrače. Ne želim ih precenjivati, ali valjda ne mislite da je ovo što ste danas videli realno stanje stvari. Jasno je da ja nisam uspeo da ih dovedem u stanje da se pokažu na pravi način – još se jednom u zaključku posuo pepelom Lipi.