Fudbalska reprezentacija Srbije danas započinje novi kvalifikacioni ciklus na putu ka Svetskom prvenstvu u Rusiji, sa željom da ostavi iza sebe loše rezultate iz prošlosti i plasira se na veliko takmičenje nakon što je prethodna tri propustila.

Posle kraha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, pred srpskim fudbalerima je novi početak, sa novim selektorom Slavoljubom Muslinom, kao i sa velikim motivom i željom da konačno iskažu svoj kvalitet i obraduju naciju.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Sušić ne zna da li će odrediti čuvara za Mesija

Prvi rival „orlivima“ biće Republika Irska u Beogradu, protiv kojeg je imala mnogo uspeha u međusobnim duelima, ali Ostrvljani dolaze na krilima dobrih rezultata sa EURO.

Plasman u Rusiju neće biti lak, u grupi su čak tri nedavna učesnika sa EP – Austrija, Irska i Vels, pored Moldavije i Gruzije, ali selektor Muslin je veliki optimista.

Povezana vest:  Fifa novčano kaznila Atletiko

-Dobro smo radili i spremali se, nemamo kadrovskih problema, orni smo za početak kvalifikacija. Svi jedva čekamo duel sa Ircima, nadam se da ćemo krenuti uz dobru igru i pobedu. Imamo nameru da se iskupimo za rezultate iz prošlosti, iako smo ih zaboravili – rekao je Muslin na konferenciji za medije dan uoči utakmice.

Povezana vest:  KUP HOLANDIJE, Ajaks deklasirao Go Ahed Igls

Direktan plasman na SP obezbediće pobednici devet kvalifikacionih grupa, pridružiće im se još četiri kroz baraž, u koji idu drugoplasirani, osim jednog sa najslabijim učinkom.

Utakmica između Srbije i Republike Irske igra se večeras od 20.45 na stadionu Rajko Mitić.