Fudbalska reprezentacija Srbije remijem je počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018, pošto je večeras u Beogradu odigrala 2:2 sa selekcijom Irske.

Golove za Srbiju postigli su Filip Kostić u 62. minutu i Dušan Tadić u 69. iz jedanaesterca, dok su strelci za Irsku bili Džef Hendrik u trećem i Deril Marfi u 81. minutu.

Srbija će u narednom koli 6. oktobra gostovati u Moldaviji, dok će Irska na svom terenu dočekati Gruziju.

Irska je do prednosti stigla već iz prve prilike na utakmici.

Luka Milivojeić napravio je nesmotren faul na oko 20 metara levo iskosa, a posle prekida koji je izveo Robi Brejdi, golman Srbije Predrag Rajković dobro je reagovo i na trenutak otklonio opasnost.

Džon O’Šej je, međutim, glavom loptu vratio u peterac, gde je Mitrović loše reagovao i odbio loptu do Džefa Hendrika koji je šutirao iz prve sa oko 16 metara, pogodio Branislava Ivanovića od kog se lopta odbila u mrežu za vođstvo gostiju.

Povezana vest:  Policija pretresla prostorije River Plate i FS Argentine

Srbija je zaigrala ofanzivno, pa je već u šestom minutu stigla do prvog udarca ka golu, ali je pokušaj Aleksandra Mitrovića sa oko 16 metara završio preko gola.

U 23. minutu posle dobrog kontranapada po levoj strani o Filip Kostić snažno je šutirao u dalji ugao ali je golman Deren Rendolf odbranio njegov udarac i izbacio loptu u korner.

Srbija je u nastavku prvog dela igre imala inicijativu i nekoliko dobrih prilika pred golom Irske, ali je Mitroviću u par navrata u završnici nedostajalo koncentracije da bolje okonča napade.

Ekipa Slavoljuba Muslina još agresivnije i bolje zaigrala je u drugom poluvremenu, a posle 15 minuta igre stigla je do izjednačenja. Antonio Rukavina je centrirao s desne strane, a Tadić je u šesnaestercu prihvatio loptu, te prevario jednog čuvara i dodao do usamljenog Kostića koji je udarcem iz prve savladao Rendolfa.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Prosinečki: Moramo protiv Rada bar malo da se iskupimo

Postignuti pogodak razbudio je oko 10.000 navijača na stadionu „Rajko Mitić“. Irska je u tim trenucima pokušala da uspori igru, ali je u 67. minutu Kostić posle dodavanja Mladenovića s levog boka oboren u kaznenom prostoru, pa je sudija Viktor Kašai dosudio jedanaesterac. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Tadić.

Samo pet minuta kasnije veliku priliku za Srbiju propustio je Andrija Pavlović. On je posle odbrane Rendolfa nakon šuta Mladenovića natrčao na loptu, ali je pogodio samo prečku.

Povezana vest:  Portsmut se plasirao u polufinale FA Kupa

Irci su potom preuzeli inicijativu. Imali su dobre situacije pred golom Rajkovića, a posle jednog kornera se levog boka stigli su do izjednačenja. Loptu iz ugla ubacio je Brejdi, a Deril Marfi je ostao sam na petercu i loptu glavom prosledio u mrežu Rajkovića.

Srbija je u do kraja susreta imala potpunu inicijativu, a priliku da Srbiji donese tri boda na početku kvalifikacija u 85. minutu propustio je kapiten Ivanović, koji je posle jednog lošeg šuta Tadića ostao sam ispred Rendolfa, ali je previše razmišljao pa je golman Irske uspeo da mu zaustavi šut.

Utakmica je odigrana po veoma lošem terenu, jer je tokom celog dana padala jaka kiša koja je prestala sredinom prvog dela igre.