samjuel_eto_kamerunEto će igrati i dalje za Kamerun

 

Napadač Kameruna Samuel Eto najavio je danas da će ipak nastaviti da nastupa za reprezentaciju te zemlje, i pored razočaravajućeg nastupa na Svetskom prvenstvu (SP) u Južnoj Africi i ispadanja u prvoj fazi takmičenja.

Eto (29) je postigao dva gola za Kamerun na SP, ali je njegova ekipa izgubila sve tri utakmice u Grupi E i završila takmičenje kao poslednja.

Povezana vest:  Milanović zadovoljan; Milinković: Neće pa neće

-Nema svrhe da svaljujemo krivicu na bilo koga. Moramo da se usredsredimo na budućnost, jer nemamo previše vremena da je izgradimo – rekao je Eto.

On je pohvalio dosadašnjeg selektora Pola le Gena (Paul Le Guen), koji je sinoć posle meča sa Holandijom i poraza od 1:2 saopštio da odlazi sa te funkcije.

Povezana vest:  Runi van terena tri sedmice

-On je uradio dosta dobrog. Bez njega možda ne bi uspeli ni da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo. To morate da imate u vidu – rekao je Eto za odlazećeg trenera.

Le Gen je rekao da sa mesta kamerunskog selektora odlazi jer je tako bilo ranije planirano i dodao da je njegov ugovor sa Kamerunom istekao. U medijima se spekuliše da će on preuzeti mesto selektora reprezentacije Australije. Eto je apelovao na fudbalski savez svoje zemlje da što pre počne da se bavi budućnošću kamerunskog fudbala.

Povezana vest:  Lion drži korak sa Parižanima

-Ja sam spreman da nastavim da igram za reprezentaciju bez obzira ko će biti novi selektor – poručio je igrač milanskog Intera.