fabio_kanavaro_i_marcelo_lipiKanavaro se povukao iz reprezentacije Italije

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Italije i rekorder po broju nastupa Fabio Kanavaro (Fabio Cannavaro) izjavio je danas da se povlači iz nacionalnog tima posle razočaravajućeg ispadanja sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

-Ovo je crna stranica u našoj istoriji, ali to ne može da izbriše ono što smo ostvarili 2006. godine. Nije me sramota da priznam da sam sinoć plakao posle 14 godina u azurima – izjavio je Kanavaro.

Povezana vest:  PREMIJER LIGA BIH, Prva pobeda banjalučkog Borca

Italija je zauzela treće mesto u Grupi F sa dva boda, bez pobede u tri utakmice i tako ispala iz daljeg takmičenja. Iz te grupe galje su prošli Paragvaj sa pet i Slovačka sa četiri boda.

-Sa četiri zvezdice na grudima, italijanski amblem na dresu, ocećate obavezu da morate da pobedite. Prirodno je da osećate pritisak, ali bili smo previše uplašeni. Video sam to na licima mojih saigrača – rekao je Kanavaro.

Povezana vest:  Siti dao šest golova Votfordu, nova pobeda Njukasla

Videlo se na turniru da je Kanavaro, koji ima 36 godina, već počeo da gubi na brzini i delom je bio odgovoran za golove koje je Italija primila od Novog Zelanda i Paragvaja.

-Vreme je da odem. Imao samo mnogo dobrih utakmica, ali i mnogo loših, to je sve deo karijere fudbalera – rekao je Kanavaro.

Povezana vest:  Terzić: Cilj su titule ali i afirmacija Zvezdine dece

Kanavaro je za reprezentaciju Italije nastupio 136 puta i po tome je rekorder, ostavivši iza sebe Paola Maldinija, koji ima 10 nastupa manje. Rođen je 1973. godine u Napulju. Nastupao je za Napoli, Parmu, Inter, Juventus i Real Madrid.

Na prošlom Svetskom prvenstvu predvodio je svoju reprezentaciju do titule svetskog prvaka odigravši sve utakmice od početka do kraja bez ijednog žutog kartona.