Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegovom timu prijala reprezentativna pauza, kao i da veruje da će ekipa „naći načina“ da pobedi Borca u Čačku u sledećem kolu Super lige Srbije.

-Moram priznati da nam je jako prijala i dobrodošla pauza. Imali smo skoro ceo igrački kadar na raspolaganju. Odradili smo dobar posao kada je fizička priprema u pitanju, a probali smo da uradimo i dobar posao kada su u pitanju model i način igre, kao i ambijent – rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Trener crno-belih priznao je da mu je bilo neobično što je imao skoro ceo tim na raspolaganju.

Povezana vest:  Nebojša Vignjević novi trener Rada

-U mom prethodnom mandatu, Partizan je imao 10, 12, pa i 15 reprezentativaca. Imali smo treninge i sa osam igrača. Sada smo imali skoro ceo tim na raspolaganju i čini mi se da smo uradili korektan posao – rekao je Nikolić.

Partizan u prvih šest kola ima tri pobede, tri poraza i remi, dok je Borac pretposlednji sa jednom pobedom, četiri poraza i remijem.

-Borac je trenutno u donjem delu tabele. Primaju jako malo golova. Trenera (Ljubišu Dmitrovića) poznajem jako dugo, znam njegovo opredeljenje. Siguran sam da će igrati disciplinovano u odbrani i tražiti šanse za kontranapade…Stanje terena je možda problem, ali to smo već svi navikli, da infrastruktura u Srbiji nije na nivou na kome je odavno u zemljama u kojima se igra fudbal. Moramo da se prilagodimo na to i da pronađemo rešenje i za to – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Radnički posle preokreta pobedio Metalac

-Očekujem dosta tešku utakmicu, ali očekujem da Partizan nađe način da dođe do tri boda – kazao je trener.

Partizan je sportski u teškom trenutku, ali je organizaciono još u težem. Skoro sva pažnja javnosti usmerena je na izbornu skupštinu, ali je trener kazao da to nema uticaja na ekipu.

-Na mene to ne utiče ni najmanje. Ne znam ni tačan datum skupštine i potpuno sam nezainteresovan za tu situaciju. Mislim da moje neinteresovanje dele i igrači. Naše je da časno branimo dres Partizana. Momenat nije najbolji i o tome govori i situacija na tabeli. Naše je da se bavimo sportom, kako da budemo bolji nego što smo danas – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Gigs: Junajted nije autsajder na Old Trafordu

Utakmica u Čačku igra se u nedelju u 19.00.