luis-fabianoSP JUŽNA AFRIKA

 

Brazil i Portugal odigrali bez golova

 

Fudbalske reprezentacije Brazila i Portugala odigrale su danas bez golova u poslednjem meču Grupe G na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ali su se obe ekipe plasirale u osminu finala.

U tvrdoj utakmici, od koje su mnogi očekivali viŠe, nije bilo previše šansi za gol. Obe ekipe igrale su čvrsto, na momente vrlo oštro, pa je sudija iz Meksika Benito Arčundija morao da pokaže sedam žutih kartona.

Brazil je sa sedam bodova zauzeo prvo mesto u Grupi G i u osmini finala sastaće se sa drugoplasiranom ekipom iz Grupe H, u kojoj su Španija, Čile, Švajcarska i Honduras. Odlučujuće utakmice u toj grupi igraju se večeras.

Povezana vest:  Posle 24 godine na klupi Mančestera Ferguson razmišlja o odlasku

Portugal će kao drugoplasirani u Grupi G i osvojenih pet bodova igrati sa prvoplasiranom ekipom iz Grupe H.

Brazil je najbolju priliku za gol imao u 31. minutu kada je Luiš Fabijano proigrao na levoj strani Nilmara, ovaj je šutirao, ali je dobro odbranio portugalski golman Eduardo posle čega se lopta odbila u stativu.

Portugal je pokušao da uzvrati odmah u sledećem napadu, lopta je došla do Tijaga u kaznenom prostoru, koji je, umesto da proba da šutira, iscenirao faul zbog čega je dobio žuti karton.

U 39. minutu Brazil je imao još jednu priliku. Maikon je centrirao sa desne strane, lopta je došla do Fabijana, koji šutira glavom, ali lopta odlazi malo pored leve stative.

Povezana vest:  Mrkela: Prelazni rok za Zvezdu je uglavnom završen

U drugom poluvremenu Portugal je bio nešto agresivniji. Kristijano Ronaldo je u 48. minutu istrčao odličnu kontru, ušao u kazneni prostor, ali je u trenutku kada je hteo da doturi loptu na drugu stativu izblokiran.

U 60. minutu Portugal je imao najbolju šansu na utakmici kada je Ronaldo prošao s desne strane Žuana, odlično odigrao povratnu lopu ka Meirelešu, koji je, međutim, šutirao pored leve stative.

Brazil je pokušavao uglavnom preko Fabijana, ali u nastavku meča nije uspevao da napravi ozbiljniju šansu za gol.

Povezana vest:  Nikolić: Gostovanje OFK Beogradu je uvek teško

Veći deo drugog poluvremena Portugal je bio nešto bolji tim, a poslednju šansu u nadoknadi vremena nije iskoristio Dani, kada je sam izašao ispred golmana Žulija Sezara.

Stadion: Mozes Mabhida

Gledalaca: oko 65.000

Sudije: Benito Arčundija (Meksiko), Ektor Vergara (Kanada), Marvin Torentera (Meksiko)

Žuti kartoni: Duda, Tijago, Pepe, Koentrao, Fabijano, Žuan, Melo

Sastavi timova:

PORTUGAL: Eduardo, R. Kosta, R. Karvaljo, B. Alveš, Duda, Pepe (Mendeš, 64), Tijago, Meireleš (Veloso, 84), Dani, Koentrao, Ronaldo

BRAZIL: Žulio Sezar, Maikon, Lusio, Žuan, Bastos, Žilberto Silva, D. Alveš, Melo (Žosue, 44), Baptista (Ramirez, 83), Nilmar, Fabijano (Grafite, 85)