Fudbaleri Real Madrida sutra na svom terenu protiv Sportinga iz Lisabona počinju odbranu titule u Ligi šampiona. Osvajač 11 titula prvaka Evrope sutra od 20.45 na „Santjago Benabeu“ igra protiv lisabonskog Sportinga, utakmicu prvog kola Grupe F u Ligi šampiona.

Real će pokušati da postane prva ekipa koja je odbranila titulu u Ligi šampiona. Najbolji igrač Reala Kristijano Ronaldo će tako igrati protiv svog bivšeg kluba, za koji je nastupao od 1997. do 2003. godine.

-To je posebna utakmica, Sporting je poseban tim. Želeo sam da igramo protiv njih jer mislim da imaju dobru ekipu, dobrog trenera. To će biti poseban trenutak u mom životu – rekao je Ronaldo, koji je do sada u svakoj utakmici postigao gol protiv svog bivšeg kluba Sportinga.

Povezana vest:  Grant preuzima Olimpijakos?

U drugoj utakmici u Grupi F Legija će od 20.45 u Varšavi igrati protiv Borusije iz Dortmunda. Legija je prvi poljski klub koji će posle 20 godina igrati u najelitnijem evropskom takmičenju. Borusija se posle jedne sezone odsustva vraća u Ligu šampiona.

Fudbaleri Juventusa igraju sutra od 20.45 na svom terenu protiv aktuelnog šampiona Lige Evropa Sevilje u Grupi H. Te dve ekipe igrale su i prošle sezone u grupnoj fazi Lige šampiona. Crno-beli će pokušati da nastave niz od 17 utakmica bez poraza na domaćem terenu u evropskim takmičenjima još od aprila 2013. godine.

Povezana vest:  Bledo izadnje Liverpula, Bolton ubedljiv u gostima

U drugoj utakmici u Grupi H Lion će od 20.45 na svom terenu igrati protiv Dinama iz Zagreba. Hrvatski tim će pokušati da se iskupi za ubedljiv poraz od 1:7 koji je pretrpeo u poslednjem duelu sa Lionom, u sezoni 2011/2012.

-Protiv Liona ćemo igrati bolje nego protiv Osijeka, u utakmici koju smo izgubili. Ne možemo sebi da priuštimo još jedan takav poraz iz koga moramo da izvučemo pouke pred sutrašnji duel – rekao je trener Dinama Zlatko Kranjčar.

Francuski klub je prošle sezone izgubio sve tri utakmice na domaćem terenu u grupnoj fazi. Dinamo nikada nije prošao grupnu fazu Lige šampiona. Engleski šampion Lester debitovaće u Ligi šampiona sutra od 20.45 u Belgiji protiv Briža.

Povezana vest:  Mauro Boseli prešao na pozajmicu u Đenovu

-Ne želimo da igramo prvi i poslednj put u Ligi šampiona. Pokušaćemo da pokažemo protivnicima kakav smo tim – rekao je fudbaler Lestera Deni Drinkvoter.

U drugoj utakmici u Grupi G od 20.45 igraju Porto i Kopenhagen.

Fudbaleri Totenhema sutra od 20.45 igraju na Vembliju protiv Monaka u utakmici Grupe E, a u drugom meču u toj grupi Bajer će u Leverkzuzenu igrati protiv CSKA Moskve. To će biti njihov prvi duel, a obe ekipe igraju u Ligi šampiona četvrtu uzastopnu sezonu.

Bajer će pokušati da nastavi niz bez poraza na svom terenu u evropskim takmičenjima koji je počeo još u novembru 2014. godine.