Skupština fudbalskog kluba Partizan odložena je danas zbog nedostatka kvoruma, a nova ć biti zakazana kada se steknu uslobi. rečeno je delegatima i medijima u sportskom centru Teleoptik.

Predstavnici opozicije nisu se pojavili na sednici, kojoj su tako prisustvovala 32 delegata. Skupština crno-belih ima 65 članova, a za kvorum i izbor novog predsednika, kao i članova Upravnog odbora, potrebno je da prisustvuje najmanje 33.

Kako se moglo čuti u sportskom centru Teleoptik, delegat Jovan Mileusnić je u bolnici i ne može fizički da prisustvuje. Organizatori skupštine probali su da organizuju telefonsko glasanje, ali to nije moguće. Početak sednice odložen je prvo na oko sat vremena, ali je Milorad Vučelić, prvi čovek radne grupe, koja je poslednjih meseci upravljala Partizanom, rekao priustnima da je skupština odložena.

Povezana vest:  Hamburg pobedio Borusiju Menhengladbah

-Delegatima koji su došli odajem priznanje što im je Partizan iznad svega, što žele. Teret odgovornosti za dalje probleme je na onima koji nisu došli i koji su to saopšitli neposredno pre Skupštine. To nije rad u korist Partizana – rekao je Vučelić.

On je zahvalio prisutnim delegatima, kao i medijima, na dolasku i strpljenju.

Povezana vest:  Bosingva propušta prvenstvo sveta

Prema njegovim rečima, sednica je bila zakazana sa „uverenjem“ svih delegata da će doći.

-Privremena uprava je zakazala Skupštinu sa uverenjem koje smo dobili od svih delegata da im je stalo do Skupštine, i da žele da se ona održi što pre. Zakazali smo je pre nešto više od dva meseca, i postojala je apsolutna saglasnost da će se održati. Očekivali smo da se pojavi (bivši predsednik) Zoran Popović koji je trebalo da podnese izveštaj o radu, a ni on se nije pojavio – rekao je Vučelić.

On je kazao da će klub nastaviti da funkcioniše kao i do sada.

Povezana vest:  Nikolić: Odnosom da zaslužimo sportsku sreću

-Ne ostaje nam ništa drugo nego da Partizan nastavi da funkcioniše sa privremenom upravom. Nismo hteli da koristimo bilo koja druga sredstva za izbor rukovodstva i zato smo doneli ovakvu odluku – rekao je Vučelić.

Partizan je prvobitno trebalo da dobije predsednika u aprilu, ali je i tada sednica odložena, nakon nedoličnog ponašanja delegata.