tjeri_anri_francuska_tugaTjeri Anri: Atmosfera u reprezentaciji bila je bolesna!

 

U razgovoru za TV-stanicu Canal Plus francuski fudbaler Tjeri Anri (33) priznao je da je u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi bio važan poput nosača torbi.

-Mogao sam u ovoj mladoj ekipi preuzeti ulogu starijeg, velikog brata, ali to nije bio slučaj – kazao je pred milionskim TV – auditoriumom najbolji strelac, a verovatno i najveći napadač svih vremena u francuskoj reprezentaciji.

-Osećao sam se izolovano. Nije sad bitno od koga. Igrači i ljudi iz stručnog štaba nisu razgovarali sa mnom kao što su to činili pre. Pre su me pitali za sajet puno češće. Ali kada izgubite kredibilitet unutar ekipe, postaje teško. Osetio sam se izolovano, pa je u tome stradao i moj ponos.

Povezana vest:  Mediji: Suares u Barseloni za 52 miliona funti

Stvari su unutar tima definitivno počele da se raspadaju posle incidenta između selektora Rejmonda Domeneka i napadača Nikolasa Anjelke na poluvremenu utakmice protiv Meksika, u drugom kolu razigravanja po grupama. Taj detalj je igrače, barem one važnije, naterao na štrajk.

-Ne znam da li je događaj sa Anjelkom bio okidač čitave nesreće. U svakom slučaju, imali smo ozbiljnu bolest unutar reprezentacije. Mislim, ipak, da se ne može govoriti o klanovima. Mogu vam reći da nisam svedočio svađama, nisam video da iko ikoga na nešto tera.

-Naše su odluke bile kolektivne, a glavni razlog fijaska leži u činjenici da nismo igrali dobro. Na nesreću, tu smo jednostavnu činjenicu pretvorili u bespotrebne rasprave i izmišljanje priča. Ostaje istina – nismo bili dobri! Kad tim pobeđuje, svašta dobro može da se dogodi. Kada gubi, dolaze sumnje i izmišljaju se priče – rekao je Anri.

Povezana vest:  Zvezdan Terzić: Lalatoviću neće biti lako

Na javnoj televiziji TF1 gostovao je i smenjeni kapiten Patris Evra, koji se ispričao naciji na sramotnoj igri i ponašanju, i najavio da će svi igrači maksimalno sudelovati u istrazi koja bi trebala da izroditi zaključke o rezultatskom debaklu Francuza.

-Ministarstvo sporta će pokrenut istragu u kojoj će svi igrači dati izjave. Svako od nas će reći šta je i kako doživeo. Svi ćemo dati informacije iz svoje prespektive. Niko od nas u ovom trenutku ne može biti dovoljno hladne glave da bi sve ispričao trezveno. Rana je još uvek otvorena i svi smo povređeni. Zato je najbolje ovako. Uzrujani smo i dotučeni, ali moramo podići naše glave za budućnost našeg fudbala – rekao je odbrambeni igrač Mančester Junajteda.

Povezana vest:  Štimac: Ako sam ja zabrinut, Siniša mora na psihijatriju

Neki francuski mediji su izašli u javnost sa hipotezom da je totalni haos u ekipi unela zavist igrača naspram 23-godišnjeg igrača veznog reda Bordoa Joana Đurkufa. Razlog? Činjenica da su baš njega novinari proglasili naslednikom Zinedina Zidana i time novim vođom na terenu.