severna_koreaSP JUŽNA AFRIKA

Bivši fudbaler Severne Koreje najavljuje dobrodošlicu

 

Bivši reprezentativac Severne Koreje Pak Du Ik, koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu 1966. godine, izjavio je danas da će fudbalerima te zemlje koji su ispali sa Svetskog prvenstva biti priređena topla dobrodošlica kada se vrate iz Južne Afrike.

-Kada se igrači vrate kući, zvaničnici i masa naroda dočekaće ih na aerodromu zbog toga što je i samo učešće na Svetskom prvenstvu uspeh – rekao je Pak Du Ik.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Zvezda odradila trening pred 1.000 navijača (FOTO)

Pak Du Ik bio je član fudbalske reprezentacije Severne Koreje koja je 1966. godine igrala na Svetskom prvenstvu u Engleskoj i na svom debiju na najvećem fudbalskom takmičenju stigla do četvrtfinala.

Fudbalska reprezentacija Severne Koreje ispala je sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi posle takmičenja po grupama. Fudbaleri Severne Koreje izgubili su sve tri utakmice od Brazila, Portugala i Obale Slonovače, a postigli su samo jedan gol.

Povezana vest:  Sanderlend sve bliži opstanku u Premijer ligi

Iako su pružili dobru partiju protiv Brazila i izgubili sa 2:1 od petostrukih svetskih šampiona, u nastavku prvenstva nisu bili tako dobri pa su izgubili sa 7:0 od Portugala i sa 3:0 od Obale Slonovače.